Migrationsverket utsatt för flera attacker av våldsvänstern

Krossade fönsterrutor, saboterade lås och blodfärg på väggarna. Under natten till fredagen utsattes migrationsverket för flera attacker runtom i landet. En anarkistisk aktionsgrupp som kallar sig ”Aktion för en värld utan gränser” har tagit på sig ansvaret för attackerna.

– I förlängningen är det ett hot mot demokratin, säger migrationsverkets säkerhetschef Monica Karum Bergvall.

Under natten mot torsdagen gick flera personer till gemensamt angrepp på migrationsverket och dess lokaler i Göteborg, Umeå, Kristianstad, Helsingborg och Hallonbergen. I Stockholm krossades ett tjugotal fönsterrutor och entrédörrarna spejades med budskapet ”Era avslag dödar”.

– Vi har gjort polisanmälningar om skadegörelse och nu får polisen utreda vilka som möjligtvis kan ligga bakom det här, säger migrationsverkets säkerhetschef Monica Karum Bergvall till Expressen.

Även lokalerna i Göteborg, Kristianstad och Umeå utsattes för attacker och blodröd färg ska bland annat ha kastats upp på flera av byggnaderna. I Helsingborg saboterades ett lås.

”Vi som utfört aktionerna är del av en anarkistisk aktionsgrupp som kallar sig ”aktion för en värld utan gränser”. Syftet med aktionerna är att visa på hur Migrationsverkets avslag dödar och direkt medverkar till att människor utsätts för tortyr och förföljelse”, skriver gruppen som tagit på sig ansvaret för attackerna i ett mejl till Expressen.

Gruppen vill att alla människor oavsett härkomst ska vara fria att resa världen över och bosätta sig där de vill eller behöver. Men migrationsverket ser allvarligt på gruppens sätt att förmedla sina budskap.

-Pettersson undrar vad Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tycker om detta som samarbetar med våldsvänstern mor demokratin…

3 thoughts on “Migrationsverket utsatt för flera attacker av våldsvänstern

Kommentera