Alkohol är nyttigt

Personer som regelbundet dricker alkohol lever längre än nykterister, de har starkare nerver, mer elastiska kärl och ett roligare liv, påstår amerikanska forskare efter att ha avslutat ett experiment som tagit 20 år.

2013-12-13_1650Sakkunniga från Texasuniversitetet i staden Austin har under 20 år observerat en grupp av 1824 volontärer mellan 55 och 65 år. 69 % av nykterister, 60 % av stordrickare och bara 41 % av måttliga alkoholkonsumenter har dött under denna period.

Det är inte bara amerikanska forskare som bevisat att ett regelbundet intag av alkohol är nyttigt, säger Michail Smirnov, chefredaktör för webbplatsen Alkohol.ru:

I Frankrike utvecklas medicinsk vinbehandling, den är ganska effektiv, vilket bekräftas av många franska läkare.

En spritdryck är ingen ren alkohol, utan en hel del nyttiga ämnen, upplösta i spriten. Även nykterister kan ta lite spritessens för att stimulera immuniteten. Vissa ämnen i starka alkoholdrycker förebygger gastrointestinala störningar, honung- och kaneldrycker med låg alkoholhalt värmer utmärkt. Alkohol kan vara läkemedel mot olika slags sjukdomar, anmärker Vadim Drobiz, direktör för centret för forskning av federal och regional alkoholmarknad:

Ett måttligt intag av alkohol är bra vid hjärt- och kärlsjukdomar, därför att det sänker kolesterolet och rengör blodkärlen. Dessutom är alkohol ett starkt antidepressivt medel. Den som dricker lite sprit för att ta bort stress lever längre än den som aldrig gör det. Stressen kan naturligtvis lindras med sportövningar, men det är inte alltid klart huruvida 40 g vodka är mer skadligt än 5 km löpning när man lider av en stor psykologisk och känslomässig belastning.

Många läkare föredrar att tiga om spritens nytta, inte på grund av att de inte tror på det, utan på grund av att de inte kan lita på sina patienter som ersätter låga doser med spritmissbruk. Därför påstås det ofta att alkohol är gift. I alla fall brukar människoorganismen själv producera låga doser av С2Н5ОН – den kemiska föreningen etanol.

-Pettersson inser att den oäkta hustrun har rätt när hon tvingar mig dricka – ta en GT  till säger hon, du är så tråkig när du är nykter…

Rysslands röst 

5 thoughts on “Alkohol är nyttigt

  1. Av alla egenskaper som alkohol kan skänka den positiva sidan väger det aldrig upp för alla nackdelar. Man kan skapa harmoni och undvika depression på många bättre sätt än att dricka alkohol. Har inget emot det i måttligt mängd men framhäv inte alkohol som det vore lika bra som vatten.

  2. Man lever längre utan sprit! En dag hade jag inte en droppe hemma och det va den längsta dagen i mitt liv!

  3. Jo kan man bara hålla sig på en låg måttlig nivå så är lite alkohol då och då både nyttigt och stimulerande.

  4. Ja vem har dött av ett par snapsar till maten ? Nej det är
    när det övergår till missbruk som det är skadligt. Precis
    som när Reinfeldt öppnar upp gränserna för massinvandring,
    det är också missbruk!

Kommentera