Mandela var en mördare

Det är Russia Today som publicerat ett inslag som skiljer sig en hel del från helgonförklaringen i väst. Tv-kanalens reporter Afshin Rattansi, som tidigare jobbat på BBC, säger att Nelson Mandela var en man som tyckte det var ”rätt att döda män, kvinnor och barn”.

När Mandela kom till makten började han sälja vapen till brutala regimer, påpekar Rattansi. Afshin Rattansi säger också att Nelson Mandela sålde ut sitt land till den Internationella valutafonden, IMF. ”Situationen i landet är tveklöst värre idag”, säger Ashfin Rattansi och fortsätter ”Nelson Mandela gjorde Sydafrika fattigt”.

14 thoughts on “Mandela var en mördare

  1. ossi:
    Gör dig inte olycklig p.g.a. Nelson…
    Man skall kunna diskutera allt,dock måste historisk fakta ligga som grund.Det som jag försökt förmedla till dig är ingen egen uppfinning.Janne har också på ett mycket överskådligt sätt,gett dig källmaterial.
    I slutändan får du givetvis själv avgöra dina känslor till denna person !

  2. Ja det var ett känsligt ämne. Man behöver inte vara vänster för att inse att Mandela inte var nån terrorist. Utan honom hade troligen Sydafrika kastats in i ett blodigt inbördeskrig. F ö röstar jag SD.

    • Utan Mandela så hade troligen Sydafrika fortfarande varit ett blomstrande och framgångsrikt samhälle, med en högt stående civilisation och fortfarande också varit ett föregångsland!
      Med honom så ser vi Ja…alla utom sign. ”ossie” förstås, det katastrofala resultatet! Ett land i kaos och anarki med ett av världens högsta och grymmaste kriminalitet, våldtäkter, förföljelse och mord på vita farmare –men även förföljelse av andra svarta som inte tillhörde hans egen stam! Ett land i total upplösning och detta p.g.a. en hänsynslös, hämndlysten och mycket ond människa! Det är fullkomligt häpnadsväckande att man kan blunda för dessa fakta?
      Och synd på ett så fint land som Sydafrika och en framstående och hårt arbetande befolkning! Och tyvärr går Sverige samma dystra öde till mötes p.g.a. dom sju landsförrädarna!
      MVH
      Janne

      • Ja du är verkligen korkad. Apartheid var lika vidrigt som islam eller kommunismen. Mandela var respekterad av alla regimer i hela världen vare sig de var höger eller vänster.

  3. Ossie!
    Antingen så tillhör Du den absoluta vänstern som varken kan eller vill ta till sig fakta och sanning, eller så är Du helt enkelt korkad -vilket i sig inte är något brott. Att förneka fakta är ju dessvärre en mycket vanlig åkomma hos extremvänstern och förmodligen helt obotlig!
    Nu finns det hur mycket uppgifter som helst betr. Massmördaren, terroristen, samhällsförstöraren och den hycklande stortjuven Mandela att tillgå för den som ids söka lite, men för att ändå göra det enkelt för Dig! Läs sign. Law of the Land:s utmärkta och mycket informativa inlägg på bifogade länk, så hoppas jag att Du ändå kan förstå hur det ligger till med Mandelas ”gloria” Den har inte bara hamnat på sned utan även bytt färg från guld till nattsvart! Och hans ”gloria” har nog sitt ursprung på en mycket hetare plats än Sydafrika!
    http://petterssonsblogg.se/2013/12/06/95-arig-terrorist-dod/#more-81124
    MVH
    Janne

    • Långdraget , folk har flyttat hit och dit, vem bryr sig.
      Men Ossies kommentar var kul med lite snärt, korkad , de var bra. Mera sånt, annars får man väl kolla Facebook och se vad folk har ätit till middag.

  4. Ska man resonera så är alla frihetskämpar mördare och terrorister t ex danska,norska,franska motståndsmän under andra världkriget. Fy skäms att slåss mot Hitler styrkor,

    • Om en kamp går ut på frihet för alla invånare är det bra, men när inte ens den egna ”rasen” får det bättre utan endast klanen är det korruption. Lite som skillnaden mellan jämställdhet och feminism.

    • ossie:
      Du tycks ännu inte ha förstått hur förhållandet är/var….
      I ditt exempel är det ju raka motsatsen.De du kallar frihetskämpar,är ju i detta fall, den vita befolkningen som odlade upp landet ! Liksom Sverige idag okkuperas av främmande, översvämmades södra delen av Afrika,av svarta från hela kontinenten för c:a 150 år sedan. I ditt exempel borde dessa vara Hitler !
      Detta skedde först sedan Boerna(stora delar holländare) gjort detta enorma landområde beboligt och fruktbart…
      Tänk nu efter…det är samma förhållande som nu råder i Sverige.
      Vi som arbetat i generationer överfalles nu av styrkor likt Nelsons,som stjäl och långsamt förintar oss ! Skulle du vilja tilldela en sådan Nobels Fredspris ?

Kommentera