Minns ni den 5 december 1933?


Det är 80 år sedan tidernas fest idag. Då var invånarna i Chicago, New York och många andra platser på gott humör och ordnade vilda fester över hela USA.

En 14 år lång period var slut, en tid som gett upphov till figurer som Al Capone, otaliga gangsterfilmer, smuggling och svartklubbar.

Idag är det 80 år sedan förbudet mot att tillverka och sälja alkohol i USA upphörde och cocktailen och söta drinkar såg dagens ljus. Förbudstiden var över.

14 års torrläggning mina vänner, det är synd om mussarna som varit utan i 1400 år, men det finns nog en hel del gangsters som Al Capone eller värre bland dem som tillgodoser efterfrågan…

Daily Mail 


6 responses to “Minns ni den 5 december 1933?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: