Timbuktu gör samma sak som Avpixlat

Ledare från GD av David Nyström

Ännu en gång släpps artister med vänsterextremistisk våldsromantik på repertoaren in i landets finrum.

Denna gång gäller det den populäre Timbuktu som skämt ut sig med att göra en låt ihop med rapparna i gruppen Kartellen, vars sångare Sebbe Staxx dömts för olaga hot mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, genom ett twitterinlägg med formuleringar om tortyr, tänger och blödningar.

Då urskuldade sig Staxx med att han aldrig haft för avsikt att göra partiledaren rädd eller tänkt genomföra sina hot.

Nu tycks han ha tagit sig ett återfall. I nya låten ”Svarta Duvor & Vissna Liljor” vill Kartellen och Timbuktu ”dunka Jimmie gul och blå och hissa i en flaggstång” – och det är faktiskt den av de båda artisterna som man trodde hade det något bättre omdömet, Timbuktu, som framför textraderna.

För denne rullar Sveriges riksdag ut röda mattan på onsdag, då han vid en ceremoni prisbelönas av den antirasistiska Fem-i-tolv-rörelsen, Man får väl förutsätta att rörelsen inte kände till pristagarens nya låt när de tilldelade honom det.

Intervjuad i Svt trivialiserar Staxx även denna gång det hela: ”Jag driver ju med dem, de behöver inte ta det här på allvar.” Men det som Staxx och kollegan Timbuktu gör är precis samma sak som Sverigedemokraternas hatsajt Avpixlat gör: eggar till politiskt våld.

SD:s Avpixlatsida gör det måhända mindre explicit, men sannolikt mer effektivt, i det att man med personuppgifter och bilder på brottsåtalade med utländsk bakgrund skapar intrycket att invandrare är genetiskt mer brottsbenägna än infödda svenskar.

Men att hävda från musikvänstern att man bara svarar med samma mynt är ju inte alls försvarbart.

Sverige behöver mindre politisk våldshetsande, inte mer.

Det är inte mellan höger och vänster som den huvudsakliga politiska skiljelinjen löper, utan mellan de rörelser för vilka våld är oacceptabelt, och de som tycker att politisk aggressivitet är OK.

Betecknande är att både högerns och vänsterns ytterkanter hamnar på samma sida.

David Nyström GD

-Pettersson anser att David Nyström skriver skit, jag har aldrig sett att Avpixlat hotat någon med våld och visar heller inte några exempel på detta, kanske det har hänt i någon kommentar men det är skillnad mot att sjunga ut hoten offentligt…

Sebbe ”Staxx” Stakset är känd för att vara Sveriges ende vite blatte och bland annat följande hot, där han förutom att hota Åkesson visar sina grovt homofobiska drag…

”Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att

Hahaha nazisterna i SD har tagit det till en ny nivå. Får väl tacka för att dom retuscherade mig vältränad;) men lyssna nu era fega rasse kräk till landsförrädare kom som män istället! Jag pissar i er mun! FUCK SD”, skriver Stakset.

7 thoughts on “Timbuktu gör samma sak som Avpixlat

 1. Ja, det kan ju låta löjligt att säga att man inte bryr sig om idioter, men det gör jag…till en viss gräns…man får välja sina krig helt enkelt. Det är ju förjävligt för alla homosexuella att komma ur garderoben, jag vet hur det känns, jag har inte lyckats ännu, för att jag är Sverigedemokrat..samma sak…samtidigt är det så förbannat självklart att människor ska få vara de det är? ICKE….Alla självömkande och tyckasyndomoffer som Timbuktu och lågbegåvade Sebbe har inget att hämta, från min sida är det kalla handen. Jäkligt synd då förstnämnda kunde ha haft en renhårig och rakryggad stil…bortspolad som ett skithuspapper i toaletten…
  Sorry, inget jag lyssnar på mer…

 2. Nästa scen för den kriminelle halvidioten är väl På spåret eller Melodifestivalen.
  SVT urskuldade sig med att hip-hop bygger på samhällskritik och därför är våld och hot en ursäkt. Nåja, är bara hip-hopens texter ursäktade eller är det konsten överlag som tillåts utgöra en grund för våld och hat.
  En skam att denne våldsbejakande idiot tillåts all denna uppmärksamhet. Låt honom istället förfalla i glömska, det är han mer värd.

 3. Han är inte bara kriminell idioten Stakset, hans ordförråd
  är för fan sämre än en femårings!

Kommentera