Jag och min Habibi

Med anledning av att Isabella Canow 49 år som ni kan läsa om nedan gifte sig den 19 augusti med sin ”Habibi” Wasim Al Houssein, 24, så vill vi på Petterssons framföra våra gratulationer så här i efterhand. Habibi betyder ”älskling” på arabiska. Paret bor i Solna.

Facebook Isabella 

Tidigare: Den 23 november 2013 samlades representanter från sju SEF-föreningar från hela landet i Malmö.

Uppdraget var att bilda ett riksförbund för ensamkommande ungdomar. Delegaterna kom från Stockholm, Göteborg, Malmö, Vännäs, Umeå, Hultsfred och Karlshamn. Bakom bildandet av riksförbundet finns en övertygelse om allas lika värde i det svenska samhället, oavsett ursprung. Den som burit övertygelsen och arbetat tålmodigt för att förverkliga ett nationellt förbund är Isabella Canow, projektledare för Prata med oss, inte om oss.

– Det kommer alltmer ensamkommande flyktingungdomar till Sverige. Majoriteten är mellan 16-17 år, ofta från Afghanistan. Har man vandrat hit till fots, blivit beskjuten på vägen och sovit ute så finns erfarenhet av att överleva i farofylld miljö. De här ungdomarna har upplevt saker som tvingat dem att bli vuxna. Denna självständighet ska tas tillvara för att stärka deras integration, plats och roll i det nya hemlandet. Därför är SEF riksförbund den viktiga mötesplatsen både för gemenskap och för att skapa verktyg för integration i det svenska samhället.

– SEF är en intresseorganisation som ska bistå myndigheter och organisationer så att de ensamkommande får rätta verktyg för integration. Det är vår förhoppning att det offentliga Sverige ska dra nytta av erfarenheter och kunskaper som finns i riksföreningen.

– Vi tror på erfarenhetsbaserade beslut som en bro in i samhället. Underlag för politiska beslut bör bygga på berörda gruppers erfarenheter och gör så också ofta i demokratiska samhällen. Det gäller i allt, oavsett målgrupp. Som ett exempel på detta, fortsätter Canow, kan jag  nämna att  Sveriges riksdag  beslutat om en kommande lagändring.  Den ger Migrationsverket större möjligheter än nu att anvisa kommuner att ta emot asylsökande ensamkommande barn. Detta gäller från och med den 1 januari 2014. I de kommuner som det finns lokala föreningar kan ett samarbete bli mycket fruktbart.

Isabella Canow och riksförbundet har målet att det ska finnas föreningar på många fler orter än idag och detta ska ske under 2014.

– Mellan 2012 och 2013 bildades sju SEF- föreningar. Nästa steg är att välja ordinarie styrelse till riksförbundet vid årsmötet 14 december i Göteborg. Därefter fortsätter vi arbetet med att bygga ett starkt och självständigt riksförbund där ensamkommande använder sin egen styrka för en lyckad integration, avslutar Isabella Canow.

På bilden ses en del av ledamöterna i de lokala SEF-föreningarna. Totalt samlades 55 styrelserepresentanter för att fatta beslutet om att bilda ett riksförbund. Isabella Canow ses längst ut till vänster i grön jacka.

-Pettersson antar att de får en generös hög med bidragspengar som brukligt är i de här sammanhangen…annars verkar det vara tuffa pojkar, de skulle behövas för att bygga upp de länder de kommer ifrån. Det bästa med dem är att de aldrig ljuger ”Har man vandrat hit till fots, blivit beskjuten på vägen…

2013-11-26_1904

LÄNK 

28 thoughts on “Jag och min Habibi

 1. Isabelle canow är en mycket märklig person, tordes undersökas mer. Hon är med i flertal av styrelser och har flera arbeten, alla på projekmedel från staten

 2. stackars de ensamkommandes på ett hand isabella (haibi) utnyttjar och på andra hand ni!!! Hon sugar ensamkommande

 3. 49 år är nog ingen gräns. Jag läste om en italienska för några år sedan som var i slutet av 60-åren alternativt i början på 70-åren, men om jag minns rätt så fick hon alla möjliga piller för att det skulle lyckas.

  • Huh.
   Fast det kvittar nog, kan hon inte leverera så har nog han habbiten några kusiner de kan adoptera .

 4. Alla som sett filmen inte utan min dotter. Där visat muslimen sitt rätta ansikte. Tänk er för icke muslimska damer !!!!

 5. Ensamkommande barn är den grupp invandrare som får/kostar mest och jag letar fortfarande efter de små flickorna i förskoleålder som politiker, bl a Mona Sahlin poserade med.

  För ett tag sedan kallades de ankarbarn då familjen samlat ihop pengar till flyktingsmugglare som tog hit äldste sonen. När han fått PUT så hittar de släkten som vi ska skaffa hit åt dem.

  Var det inte 11 st ensamkommande som rymde nyss för de var missnöjda med maten?

 6. Man tar sig för pannan över dessa korkade fruntimmer. Klaga inte sen när araben spöar upp dom eller tvingar dom att gå i huckle.

 7. Titta hur det gick med de kvinnor som kollaborerade med Tyska efter andra världskriget. Så varför skulle det gå annorlunda med de som håller sig med en HABIBI när Norden bli fritt igen!

 8. Det ligger i kvinnans gener att hoppa i säng med främlingar. Det är för att undvika inavel. De förstår inte själva att naturen spelar dem ett spratt.

   • Njae.. säg inte det Cathrin, Sara, Abrahams hustru var 90 när hon fick sin siste. Om man nu skall tro på de hällörade alltså? 😉

   • LOL de barn denna 90 åriga Sara fick måste ha varit grundämne till dagens Araber/Muslimer, Genetisk avfall.

   • Du verkar till att vara en ”redi tös” Cathrin, som inte tror på de stolligheterna. 🙂
    Kurt, det ligger något i vad du säger. Vad jag kan erinra mig av den bibliska historien, så sonen som den 90-åriga Sara födde, fick namnet Isak. Han är ursprunget till Israels folk.
    Däremot hade Isak en halvbror vid namn Ismael, Abrahams son med tjänstekvinnan Hagar ( de kopulerade även hejdlöst på den tiden 🙂 ) han är ursprunget till de stollar som idag bekänner sig till pedofilläran. 🙂

 9. Nu har du blandat ihop bilderna igen.
  Det där är föreningen för pensionerade krigare från Syrien.

Kommentera