Rödskinnen uppmanas ändra namn


2013-11-24_1822USA. Washington Redskins etablerades 1932, för 81 år sedan. De sysslar professionellt med amerikansk fotboll och har vunnit Super Bowl tre gånger och mängder med andra titlar.

Nu kräver Rådet för amerikansk-islamska relationer (CAIR) att ”rödskinnen” ändrar sitt nedsättande namn och byter sin maskot.   

De muslimska advokaterna uppmanar ägarna till Washington Redskins att byta namn för den stereotypa skildringen av indianer är rasistiskt och nedsättande och det gör att nationens ideal för integration och respekt för alla medborgare, oavsett ras, etniska eller religiösa bakgrund skadas. 

Rödskinnens ägare Dan Spyder säger dock blankt nej till kravet och Pettersson hoppas han står fast vid det. Det låter nästan löjligt när muslimer talar om respekt för alla medborgare…har de inte läst koranen.

The Daily Caller 


8 responses to “Rödskinnen uppmanas ändra namn

 • Argus

  ”Det låter nästan löjligt när muslimer talar om respekt för alla medborgare…har de inte läst koranen?”

  Antagligen lika lite som du och jag läser användningsvillkor för diverse program och tjänster för annars skulle vi inte använda dessa och muslimerna skulle inte vara muslimer.

  Gilla

 • Lasse Löfman

  Jag tror att dom vill ha uppmärksamhet, dessutom representerar dom bara sig själva.

  Gilla

 • ossie

  Chicago Black Hawks får väl också byta namn, de har ju dessutom en indian i sitt klubbmärke. Chi Ca Go är ett gammalt indiannamn faktiskt.

  Gilla

 • biran

  Vad har de skitiga mussarna med saken att göra?

  Gilla

  • Varg i Veum

   Det är ju den naturliga frågan som dyker upp. Men jag misstänker att de känner sig ensamma på offertoppen och vill dra in andra. Jag har rest runt bland några indianstammar i USA.I alla fall enligt deras officiella förespråkare så är de mer ”kränkta” (för att tala muslimspråk) över att de framställs som offer, t.ex. genom en teckning som spridits bland ”indianvänner” som kallas ”Trail of tears” där en besegrad indian sitter på en häst och böjer huvudet. Till skillnad från en del muslimer så har ursprungsbefolkningen, de delar jag mötte i alla fall, en strukturell stolthet inbyggd i sin kultur där de vägrar att se sig som offer.

   Gilla

 • TheMinimizer

  Förstår inte varför muslimerna lägger sig i denna angelägenhet mellan det vita amerika och indianerna.

  De inbjuder till att vi ska lägga oss i muslimernas övergrepp mot alla möjliga folkslag och religioner. T ex turkarnas utrotning av 1.5 miljoner armenier för hundra år sedan.

  Indianerna är fullt kapabla att föra sin egen talan eftersom de fortfarande lever. Jag tar det en gång till: Indianerna har inte utrotats.

  Negerslavarna som araberna höll sig med, har dock svårt för att föra sin talan, eftersom de kastrerades av araberna. Sådana övergrepp begick inte amerikanerna.

  Så CAIR kastar verkligen sten i glashus.

  Gilla

 • Pica pica

  Snart kommer CAIR att hävda att de var där före indianerna…

  Gilla

 • Thomas

  Att hylla urbefolkningens tapperhet och kampvilja genom att namnge sitt fotbollslag efter dem måste i alla fall ses som väldigt omuslimskt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: