Terrordömd överföll poet i Danmark

KÖPENHAMN. Den unge kontroversiella diktaren Yahya Hassan i Danmark överfölls på en perrong vid Köpenhamns Hovedbanegård på måndagskvällen. Han fick slag i ansiktet, men den 18-årige diktaren skadades inte allvarligt.

På tisdagen häktades en 24-årig man misstänkt för överfallet, han dömdes 2007 till sex års fängelse för försök till terrorbrott. Mannen erkänner att han slagit Yahya Hassan, men förnekar att överfallet skulle ha en politisk koppling. Motivet är ännu oklart, enligt polisen.

Yahya Hassan har blivit rikskändis i Danmark med sina dikter som bland annat kritiserar den muslimska miljön i en förort som han själv är uppvuxen i. Diktarens uppgörelse med fadern och religionen har rört upp känslor i hela Danmark. Samtidigt har diktsamlingen blivit en riktig storsäljare.

-Pettersson tycker namnet på den misstänkte – Isaac Meyer – inte låter som en terrordömd men han kanske är undantaget som bekräfta regeln men det visar sig att 2007 dömdes bara en för terrorbrott i Danmark och den mannen som dömdes då var den 17-åriga Abdul Basit Abu-Lifa. Han dömdes för planering terrorism i Glostrup affären.

Så allt var som vanligt så när som att en muslim tagit ett judiskt namn för att förvilla…

Ekstrabladet

 

 

One thought on “Terrordömd överföll poet i Danmark

Kommentera