Om islamister får styra

SVT:s Dokument utifrån visade igår en dokumentär från Pakistan där talibanerna utgör ett allt större hot och inte minst mot flickor som vill gå i skolan.

Malala och hennes öde känner alla till, men hon är inte den enda flicka i den muslimska världen som drabbats av islamisternas medeltida syn. En ung Afghanistan-född brittisk tjej ger sig ut på farlig mark i Pakistan för att se och höra hur talibanerna vill styra, inte bara detta område, utan hela världen med hjälp av sharia-lagar.

Det är en skrämmande värld som visas upp och ju mer jag ser av sånt här, ju mer övertygad blir jag över att bistånden och hjälpen behövs bättre på plats, än att ett antal tusen välbärgade personer får stöd i Västvärlden. Dokumentären visar också det faktum att det finns muslimer som öppet erkänner att de vill erövra världen med hjälp av sharia-lagar. Dessa personer finns redan i Väst och deras åsikter har de fört med sig. Den unga journalisten är märkbart irriterad i intervjun med en kvinnlig och en manlig föreståndare för en Koran-skola och man nästan ser hur hon måste bita sig i tungan för att inte säga det hon gärna vill säga.

Ägna 50 minuter åt dokumentären och säg sedan att jag har fel i mitt påstående att hjälpen och stödet behövs på plats för att hjälpa miljoner och inte för att hjälpa några tusen personer hundratals mil från hemländerna.

Några smakprov från dokumentären ser ni i dessa bilder:

1

2

3

4

5

5 thoughts on “Om islamister får styra

 1. Dom behöver min själ inte ha någon hjälp på plats heller,
  deras nödtorft kan avhjälpas av det rika Saudiarabien.
  sen är det patetiskt när en efterbliven religion vill styra hela
  världen, när dom inte ens kan bringa ordning i ett enda
  land själva!

 2. En sak som slog mig var att hon som gjorde reportaget hälsade på männen genom att ta i hand, både i Afghanistan och Pakistan. Enda undandtaget var den extreme imamen som inte ens ville se på henne – fast jag tror han tjuvkikade.

  När så en muslim i Sverige ska hälsa på en kvinnlig chef (i Trollhättan?) så vägrar han ta i hand!!! I Sverige? Får skadestånd för ”kränkning” och kvinnan får en reprimand. Då funderar man verkligen över svenskarnas attityd.

  • Det var också min tanke när jag såg intervjun, en lustig variant av en muslimsk ”Peeping Tom”, dessutom var han ju rektor för madrasan, han fru gjorde också ett belevat intryck med sin tältförsedda lekamen. 🙂

 3. Mycket sevärd film, den repriseras även i Kunskapskanalen på onsdag 20/11 21:45. Det är makalöst att se vad dessa mörkrets krafter har på sin agenda.

Kommentera