Boko Haram kidnappar kristna kvinnor till slavar


NIGERIA. I juli var den kristna tonåring Hajja ute för att plocka majs i Gwoza som ligger i nordöstra Nigeria, när den radikala muslimska terroristgruppen Boko Haram, som kontrollerar området, kidnappade henne. En av männen höll en kniv mot halsen på henne och sa till henne att hon skulle dödas om hon inte konvertera till Islam.

2013-11-18_1510Reuters intervjuade Hajja den 6 november, 2013 och rapporterade att terroristgruppen nu kidnappar kristna kvinnor och tvingar dem att vara slavbrudar åt deras krigare. Gruppens namn betyder ”västerländsk utbildning är förbjudet” och de vill göra Nigeria en islamisk stat. De slaktar alla icke-muslimer som vägrar konvertera.

Lyckligtvis kunde Hajja undkomma sina kidnappare. Hon spelade sjuk och lyckades så småningom fly, ”Jag slutligen rev av slöjan och jag grät, sade Hajja. ”Så många gånger jag trodde att jag skulle dö.” Michael Yohanna, kommunalråd i Gwozas lokala regeringen säger att det finns många tonåringar som likt Hajja hålls fångna av Boko Haram.

USA har nyligen klassat Boko Haram som en terroristorganisation.

– Pettersson undrar om inte hela islam är en nazistisk terrororganisation, slavhandel har de alltid sysslat med och uppmuntrat. Den slavhandel som väst höll på med i 300-400 år är som en stilla västanfläkt jämfört med islams som pågår än idag.


5 responses to “Boko Haram kidnappar kristna kvinnor till slavar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: