Vill skicka utländska brottslingar till Nord-Norge

NORGE. Polischef Magnar Pedersen vill använda nedlagda försvarsanläggningar i Nordnorge till fängelser för utländska brottslingar.

Att bygga ett nytt fängelse tar många år och kostar mycket pengar och eftersom verkligheten är att idag tar utländska brottslingar massor av utrymme i våra fängelser så påpekar polisinspektör Magnar Pedersen i Vestfold polisdistrikt att vi har många nedlagda fästningar i norra Norge som kan fungera som fängelser.

Pedersen menar att man bör att skicka utländska brottslingar till egna fängelser i norr. Människor som inte har familj eller andra bindningar någonstans i landet och som ändå ska utvisas efter avtjänat straff. De har ingen familj eller annan anknytning till området utöver att de bedrev sin kriminalitet där, säger Pedersen.

Han är trött på att behöva skicka tillbaks kriminella människor till gatorna eftersom fängelserna är fulla i Vestfold, Buskerud och Telemark.

-Pettersson hör Bodens fästning…eller ännu hellre, lägg ut skiten på entreprenad i rövarnas hemländer. Somalia, Afghanistan, Irak osv. kan nog ta hand om pojkarna på ett bra sätt för en rimlig peng.

2013-11-17_1125

Nordlys.no 

10 thoughts on “Vill skicka utländska brottslingar till Nord-Norge

  1. Jag föreslog Svalbard för länge sedan. Vi kan gå ihop i Skandinavien och fördela kostnaderna – mycket kostnadseffektivt. Eller varför inte låta ryssarna tjäna en slant.

    I Sverige har man nu valt en annan väg än Norge för att förhindra överfulla fängelser – brottslingarna slipper fängelse och får samhällstjänst istället.

  2. Det är en lysande idé – till att börja med. Men i takt med att civilisationen nedmonteras av skräpfolk så att även vår del av världen blir mer och mer babianlik så kommer det inte att räcka. Det är ingen lösning att skicka babianerna till läger efter att de svinat runt vilket per definition är det som babianer gör. Man kan helt enkelt inte släppa in babianer på grand hotel och sen kasta ut dem som straff för att de uppfört sig som babianer. Man släpper helt enkelt inte in dem där.

Kommentera