Romregistret finns inte


Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden har i dag fattat beslut kring Skånepolisens register över romer. Nämnden kritiserar uppgifterna och har konstaterat att det är olagligt.

Så har det de senaste dagarna stått i de flesta PK-medier.

Som vanligt när PK är i farten talar de inte sanning. Visserligen får polisen kritik och förundersökningen fortsätter men…

”Det finns inte längre anledning att anta att personuppgifterna i de aktuella registren behandlats enbart på grund av vad som är känt om de registrerades etniska tillhörighet. Förundersökningen fortsätter dock men har sedan en tid inriktats mot andra förhållanden…”

Så skriver överåklagare Mats Åhlund i ett pressmedelande. Registren är eventuellt felaktiga men de är inga register över romer för att de är romer…

 

 


One response to “Romregistret finns inte

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: