Romer kan erhålla stora skadestånd

Sedan Säkerhets- och integrationsnämnden fastslog att romregistret är olagligt, kan nu staten (vi skattebetalare) räkna med en ordentligt saltad nota.

De cirka 4 500 romer som fanns i det uppmärksammade registret kan nu komma att söka ersättning.

Erland Kaldaras vid Romska kulturcentret i Malmö tänker uppmana registrerade romer att söka skadestånd. Först vill han dock läsa hela rapporten.

”Storleken på skadeståndet är oväsentligt”, säger Kaldaras och fortsätter med att ”principen är viktigare”. Räck upp handen om ni inte tror att romerna med hjälp av både media, politiker och myndigheter tänker utnyttja detta till max. Därefter lär både syrianer, muslimer och andra som kan tänkas vara registrerade agera och följa romernas exempel. Tusan, undrar om inte jag är registrerad någonstans, utan att jag vet om det?

Kan personer och företag som drabbats av kriminella romer ställa samma skadeståndskrav månntro?

Läst på SVT-text 13:20

5 thoughts on “Romer kan erhålla stora skadestånd

  1. Experten fastslog dock att registret inte var baserat på etnicitet och då kan de inte springa till DO.

  2. Det kommer också få till följd att polisen blir ännu sämre på att kontrollera kaoset som följer i kolonisationens fotspår, skatternas och statens legitimitet undergrävs i än fler medborgares ögon och att staten blir av med en slant som den eljest hade kunnat använda till att utrota oss med. Mycket användbart händelseutveckling.

  3. Var inte oroliga dom kommer inte att få en spänn.
    Hela historien är i mitt tycke överdriven.

Kommentera