Kommunalrådet: ”En oerhört tragisk händelse”

Kommunalrådet

kommunalrådet Mikael Dahlqvist (S) Foto: Peter Bäcker

Det här är en oerhört tragisk händelse, säger Mikael Dahlqvist (S), kommunalråd i Hagfors. Tidigare har han varit kritisk till vad han menar är bristande närvaro av personal på flyktingboendena och bristande information till kommunen från Migrationsverkets sida.

Mikael Dahlqvist poängterar att han inte kopplar dödsskjutningen i Geijersholm till den kritik han tidigare riktat mot Migrationsverket.

Jag ser det som en isolerad, tragisk händelse som kan inträffa när som helst. Däremot har jag generellt varit kritisk till att närvaro och information inte har fungerat bra, säger han.

Fredrik Bengtsson är presschef på Migrationsverket:

Det här är ett lägenhetsboende, och bor man i en vanlig lägenhet kan jag inte se varför vi skulle ha personal för att finnas till hands om det skulle bli bråk, säger han.

Han berättar att den 45-årige somaliern som sköts till döds av polisen kom till Sverige i oktober i år, och att han bott en kortare tid på ett tillfälligt boende innan han flyttade till Geijersholm.

På tisdag kväll och under onsdagen fanns personal från Migrationsverket på plats i Hagfors för att hjälpa de asylsökande och svara på eventuella frågor.

 Det har varit väldigt blandade reaktioner. Alla reagerar naturligtvis olika, säger han.

Vi vet inte mycket mer än det som polisen har kommunicerat ut.

vf.se

Kommunalrådet verkar vilja ha förskolebemanning på sitt asylboende, inte ens migrationsverket tycks dela den uppfattningen. Inte heller Olli tycker att sånt ska vara nödvändigt för vuxna människor i ett lägenhetsboeende.

4 thoughts on “Kommunalrådet: ”En oerhört tragisk händelse”

  1. Bor de på flyktingförläggning (typ slott) så klagar de på att de bara får tre måltider per dag och vilken mat de får. De vill kunna laga mat själva (Glava) och bo i lägenheter som svenskar. När de får lägenheter klagar de på servicen och avsaknad om passoppersonal???

    Det finns inget i Sverige som ”duger” åt dessa somalier och andra ”flyktingar”. Vad sjutton valde de Sverige för? Vårt land har helt klart inte den standard de är vana vid!

  2. Det är väl inte tragiskt, utan ett gyllene tillfälle att göra reklam för kommunen: Stoppa upp negern, ställ honom med utsträckt hand i kommunhusets entré….

  3. Ren information om den lilla byn Geijersholm som ligger en bra bit utanför Hagfors.På vägen mot Filipstad i de djupa skogarna,har genom åren c:a 220 inhemska överlevt.Nu berikas dessa stackare av c:a 40-talet araber,negrer och andra exoter !Troligen var det första gång som polisen fick rycka ut till denna av Gud förgätna ort….M.a.o högt på tiden att byn hamnade på den ”nytypiska” svenska kriminalkartan

Kommentera