60 miljoner satsas på Tjärna Ängar


BORLÄNGE. Arbetet med att rusta upp bostadsområdet Tjärna Ängar går framåt. 2014 satsar Tunabyggen 60 miljoner kronor. – Det är en droppe i havet, menar ordförande Olle Rigborn (S).

Under de kommande tio åren räknar Tunabyggen med att investera 100-tals miljoner kronor i att rusta upp bostadsområdet, där bolaget har cirka 1 300 lägenheter.

Under 2014 reserveras 60 miljoner kronor i budgeten. – En rad tekniska åtgärder behöver göras, säger Olle Rigborn.

Tryggheten är en aspekt som kommer att vara med redan från start. Nya tvättstugor är redan på gång. Tvättstugorna lyfts upp till marknivå.

– De behöver renoveras. Men det är också för tryggheten, säger Olle Rigborn.

Flera olika grupper är i gång och arbetar med Tjärna Ängars framtid och boende är delaktiga. Efter årsskiftet kommer Tunabyggen att ge ett antal arkitekter i uppdrag att rita på området, och visa vad som kan göras.

Även när det gäller Jakobsgårdarna pågår arbeten, och för Bullermyren avslutas den stora upprustningen under hösten 2014

– Artikeln går att kommentera, här är en kommentar ”…Renovera tvättstugorna igen, herregud det var inte länge sedan de renoverades! De ju t.o.m fått särskilda mattvättare till sina stora orientaliska mattor! Men på Karlsgårdsgatan skall det förfalla totalt i tvättstugan, färgen flagnar, gamla bänkar, slitet och luktar mögel lång väg! Detsamma gäller bostäderna, dragit och kallt i lägenheterna, fönster som är svåra att stänga, dåliga avlopp….det syns lång väg att det är massor av fukt utanpå husen….men det området skall väl förfalla totalt…..

Borlänge är centrum för massinvandringen i Dalarna och Tjärna Ängar är centrum för…

DT 


3 responses to “60 miljoner satsas på Tjärna Ängar

 • Lasse Löfman

  Dalmasarna förändas, såsom resten av världen.

  Gilla

 • Nisse

  Undrar just vem som betalar hyran där för hyresgästerna är det skattebetalarna i Borlänge ? eller…

  Gilla

 • Pica pica

  Undrar varför förslitningen går dubbelt så fort i multikultiområden? Mitt bostadsområde byggdes 1959 och håller än fastän det måste anses som stenålders jämfört med t ex Husby.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: