Syriansk prästson återigen häktad för fruns balkongfall

Uppdaderat 2013-11-09: Åklagare Martina Winslow  häktade återigen Babil Barqasho för mordförsök på frun efter balkongflygningen tidigare i år från vån. 6 i Hovsjö, Södertälje

Uppdaterat 2013-03-21: Balkongmannen Bobel Barqasho är släppt på fri fot och har återförenats med sin tvåårige son. Samtidigt ligger kvinnan med livshotande skador på sjukhuset. Barqasho har varit på fri fot sedan förra veckan då åklagaren beslutade sig för att inte begära honom omhäktad.

– Misstanken kvarstår men eftersom den inte förstärkts mot honom såg jag ingen möjlighet att ha honom kvar i häktet, säger kammaråklagare Martina Winslow. LT.se 

Tidigare: Den 28-årige man, som misstänks ha kastat ut sin 26-åriga hustru från balkongen från sjätte våningen, häktades i går misstänkt för mordförsök. Han förnekar brott. 28-åringen kunde inte hålla tårarna borta när kammaråklagare Martina Winslow läste upp misstankarna mot honom om försök till mord.

Polisen misstänker att mannen kastat ut henne från balkongen från sjätte våningen natten mot i söndags samtidigt som parets tvåårige son låg och sov. Han har nu omhändertagits av släktingar.

– Kvinnan lever men är fortfarande nedsövd. Hon har livshotande skador, frakturer i bland annat huvudet, säger kammaråklagare Martina Winslow.

Mannen förnekar brott, hans förklaring till kvinnans fall är dock okänd. Det redogjorde han bakom stängda dörrar i går i Södertälje tingsrätt efter att media tvingats lämna salen.

– Polisen har förhört grannar och vi har en hel del utredningsåtgärder att göra nu, säger Martina Winslow.

När LT i måndags begav sig till parets bostad på Granövägen i Hovsjö, berättade grannar om att de hört bråk och spring från lägenheten under natten. – Jag kunde inte sova, det var sådant bråk, sa en granne till LT. Klockan 01.05 kom första samtalet till SOS om att en kvinna fallit ner från sjätte våningen. Hon kämpar nu för sitt liv på Karolinska sjukhuset i Solna.

-Pettersson säger att för att ingen oskyldig ska misstänkas för försök att lämna en två-åring utan mamma kan vi nämna det som ljugmedia glömde, att den misstänkte är Bobel Barqasho, född 86.

Balkongen ligger på Granövägen i Hovsjö, Södertälje. Där har hyresrätterna ombildats till bostadsrätter. Föreningen heter: ”Brf. Utsikten” den 26-åriga kvinnan sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningen (ledamot) och heter Lillian Barqasho.

Bobel Barqasho har tidigare varit i klammeri med rättvisan. I juli 2007 var Bobel Barqsho tillsammans med sin kompis Daniel Kuyumcuoglu ute efter att inkassera en knarkskuld från en svart kille, Sigge Darboe, 26, i stadsdelen Geneta. En dispyt uppstod varefter skott brann av ”av misstag”.  Sigge Darboe träffades i bröstet och avled. Daniel Kuyumcuoglu dömdes till 11 års fängelse. Straffet avtjänas alltjämt och frigivning kan bli aktuellt 2014 (efter 2/3 vid ”skötsamhet”)

Bobel Barqsho dömdes inte för delaktighet i mordet/dråpet.

Artiklar om mordet HÄR och HÄR

Bobel Barqasho är son till:  Gabriel Barqasho född 1949, Gabriel Barqasho är präst i Syrisk ortodoxa katedralen i Södertälje. (St. Jakobs Syrisk Ortodoxa Katedral)

Familjen Barqasho är inbitna Assyrier och stora fans av fotbollslaget Assyriska FF. De vill ogärna förknippas med Syrianska eller allsvenska fotbollslaget Syrianska FC, trots att de flesta Assyrier och Syrianer betraktar de båda benämningarna vara samma folk.

Intervju med Fader Gabriel Barqasho

KURIOSA:  ”Khuri” eller ”Khoury” eller ”Khury” är en titel som betyder ”fader” och ”reverend”

Alternativa när prästen tilltalas är:  ”Khoury Gabriel”  ”Khoury Gabro”  ”Khoury Barqasho”

”Barqsho” står för: ”bar” = son” motsvarande svenskans Johans-”son”, Svens-”son” osv.  ”qasho” är syriska ordet för ”präst” Således betyder efternamnet ”präst-son” (Bar-qasho)

Fader Gabriel Barqasho på denna kyrkosida (kolumn 9): Fader Gabriel Barqasho, som uppenbarligen vigt sitt liv åt kyrkan, får dras med sonens kriminella handlingar. Dessutom är svärdottern livshotande skadad och riskerar avlida och efterlämna en moderlös 2-åring. Dör hon blir det säkerligen mordåtal mot prästsonen Bobel Nahir Barqsho.

2013-11-09_1322

16 thoughts on “Syriansk prästson återigen häktad för fruns balkongfall

 1. islamiskinfo kan ju ha rätt, kvinnan kanske var olydig och det skall ju knappast passera utan åtgärd. Olydiga kvinnor är ett elände, alla tänkbara män är ju beredda att erbjuda en flygtur om fruntimret är obstinat.

  Inshallah

 2. Javisst, förekommer det brottslighet både i Mexico och Sverige men här hos Petterssons får vi ofta möta nya grenar inom brottsligheten som t ex balkongflyg. Det är för oss svenskar en helt ny gren som vi aldrig haft förut, den ingår i det multikulturella berikningen vi fått på sistone.

  • Pica Pica
   Det är nedlåtande att kalla detta för balkongflyg, jag tror inte att dessa kvinnor skulle uppskattat den termen. Mord eller mordförsök genom att knuffas ned från en balkong
   Det är inget att glädjas åt att vissa sysslar med detta
   Nu när vi har en massinvandring är det väl inte så konstigt att en del uppför sig brottsligt, när det kommit så många människor till Sverige.
   Det är klart att vi vet att en del av dem kommer att begå brott. men Sveriges riksdag har antagligen ändå ansett att asylrätten är viktig.
   Vad tycker du om asylrätten?

   • Nu är du verkligen ologisk Löfman. Först säger du att jag är nedlåtande, mot vem? Det var inte jag som införde metoden i Sverige eller myntade begreppet för hur man behandlar kvinnor. Sen gläds jag tydligen över att det förekommer? Tvärtom, jag tycker det är vidrigt och tyder på en kvinnosyn som inte hör hemma i vårt land.

    Om asylrätten tycker jag inte. Den är inte värd namnet. Bortåt 90 % av de vi tar in uppfyller inte kraven för asyl. De som kommer hit är inte de som bäst behöver vår hjälp. Det avspeglar sig också i brottsstatistiken.

 3. Varför tar ni upp det här i bloggen, mannen är ju kristen. Präster prästsöner är bara vanliga människor som inte behöver vara bättre än några andra. Hat, skam, girighet finns hos alla folk alla religioner.
  Å andra sidan är synen på kvinnans rättigheter olika i världen. Men världen är inte statisk den förändras hela tiden. Det var inte så länge sedan kvinnor i Sverige fick rösträtt, jag tror att kvinnorna i kvinnoförtryckande länder också kommer kämpa sig till ett jämlikt samhälle .

  • Att det tas upp här i bloggen fattar tom jag, som är yngst och dummast härinne!
   Och du har ju tom svaret själv.
   De förespråkar en kvinno/människosyn som inte passar i väst.

  • På den här bloggen tror de att sånt inte händer hos ateister eller andra grupper. I mexico o många andra ställen är det värre. I sverige händer det också att svenska män mördar sina kvinnor.

   Allt detta kallas för galenskap.

  • Hur många balkongflygningar med Svenska deltagare har du
   registrerat, bara så där på ett ungefär?
   Att synen på kvinnans rättigheter är olika i andra länder ger
   dom väl inte rätt att slänga ner dom från en balkong i Sverige,
   det var ju här i landet det hände. Du tar precis alla chanser
   att föringa brott som begås av folk med medeltida synsätt.
   Märkligt!

   • Tony. Jag förringar inte dessa brott. Jag säger bara att dessa brott begås av män i alla religioner.

    Men det har ni svårt att erkänna

  • Lasse är inte drygt 90 år ganska länge för kvinnlig rösträtt. I många länder har de ingen rösträtt fått. I sammanhanget kan nämnas att det inte var särskilt länge sedan kvinnorna i Schweiz fick rösträtt, hur kunde det gå till i ett land som har folkomröstning om det mesta.

Kommentera