Al Jazeera finansierar MB: s ledare i exil när de lägger fast strategin för politisk islam

Al_Jazeera_English_Newsroom
Al_Jazeera_English_Newsroom

Al Jazeera får stå för notan till flertalet av det muslimska brödraskapets medlemmar som flytt till Doha, rapporterar The Washington Post.

Tidningen påstod, ”att flera broderskapare i exil tillfälligt bor i sviter som betalas av Qatars statliga arabiska satellitnätverk Al Jazeera – och det är i dessa sviter och lobbygrupper inom hotellet som framtiden för Egyptens muslimska brödraskap görs upp, och mer allmänt där strategin och ideologin för politisk islam i landet mycket väl kan kartläggas”.

Den internationella News Network, som nyligen lanserade en kanal i USA, finansieras av Qatars kungafamilj. Tidigare i år, efter avlägsnandet av Egyptens president Mohamed Morsi, förbjöd myndigheterna i landet nätverket, och kallar det ett hot mot den nationella säkerheten för sin pro – muslimska brödraskapshållning .

Ett nyligen gjort tillslag av Egyptens militära ledare mot muslimska brödraskapet, har lett till att fängslandet av flera av den islamistiska rörelsens nyckelpersoner, liksom spridningen av många av dess medlemmar till grannländerna, där de försöker att undgå arrestering.

Återigen kan vi se hur de små men otroligt rika länderna på den Arabiska halvön samlar ihop det splittrade muslimska brödraskapet, och med hjälp av sina oljedollar försöker återuppbygga det muslimska brödraskapets strukturer och styrka, för att kunna komma ut starka på banan igen. Det gör man bäst i fred på den arabiska halvön. Samtidigt har man fått klart från Pakistan, med att få låna kärnvapen från dem, om t.ex. Iran skulle få för sig att anfalla mål på den Arabiska halvön. Där är man ute på mycket hal is, för att vara i dessa trakter, tycker Olli. Dessutom kan vi ju då räkna in Saudiarabien bland kärnvapenmakterna i det långa loppet, om det nu kommer att finnas något sådant, om även Saudiarabien har tillgång till kärnvapen.

the Algemeiner

3 thoughts on “Al Jazeera finansierar MB: s ledare i exil när de lägger fast strategin för politisk islam

  1. Långsökt att Saudiarabien skall få tillgång till Pakistans vapen. Saudi vill antagligen ha stabilitet för att kunna fortsätta att vältra sig i oljepengar.
    Det räcker eller är illa nog att en sån regim som Pakistans har tillgång till kärnvapen. Och varför skulle Iran anfalla Saudi, som har USA i ryggen.
    Det vore det Iranska prästerskapets död. I en sån kaotisk situation tror jag det iranska folket skulle störta det nuvarande styret.

  2. Interimsregeringen och militären i Egypten portade Al Jazeera och det var inte populärt. Al Sisi tyckte de vinklade rapporterna, tänka sig. Dessutom har egyptisk militär haft fullt upp i Norra Sinai där många anhängare till Morsi och muslimska brödraskapet härjat fritt med hjälp av palestinska frifräsare.

Kommentera