Israels blockad av Gaza

Under tiden 27 oktober till 2 november levererade 1 190 lastbilar 28 948 ton med förnödenheter från Israel till Gaza. Dessutom levereras 125 MWh el i snitt per dag samt 908 ton matlagningsgas under veckan.

Gränsen mellan Egypten och Gaza hålls fortfarande stängd och egyptierna verkar lite småförbannade på Gazaborna. Den 3/11 förstörde de 334 000 liter diesel i Sinaiöknen som var avsett att smugglas till terroristerna i Gaza. Ni läste väl TT:s rapport om detta…jaså inte!

Givetvis ska vi inte vara enögda utan ta med den omvända exporten. Från Gaza till Israel avgick två lastbilar med kryddor. Inte dåligt. Dubbelt mot veckan innan.

Drivmedlet på Västbanken har också börjat ta slut eftersom araberna och hövdingen Abbas inte har haft lust att betala räkningen på 1.1 miljarder kronor. Nu har han tvingats! ”Trots alla ekonomiska problem är vi tvingade att betala vår skuld säger Abbas”…….    Åtminstone delar av den och den betalas med socialhjälp men det säger varken Abbas eller TT.

Fredsförhandlingarna mellan Israel och araberna går trögt. Ett krav som Israel har är ett få den Judiska staten Israel erkänt. Den ”judiska” staten bemöts som fullständigt omöjlig och rasistisk enligt araber och PK. Att det finns islamska och arabiska stater går givetvis inte att jämföra…

För övrigt är det bäst att tala om att det inte är Israel som skänker bort varorna som når Gaza utan det mesta är internationellt bistånd eller beställt av Gazaborna för biståndspengar.

Gaza 27.10 – 2.11 2013

16 thoughts on “Israels blockad av Gaza

  1. Värt att nämna att israel lättade på restriktionerna först efter månaderlånga påtryckningar från omvärlden som i princip tvinga israel att göra så. Annars hade israel en klar utsvältningsstrategi.

    En annan aspekt o det hela är att israel tjänar miljarder på att tvinga palestinier att ta allt detta via israel. Israel tillåter inte palestinier att importera från billigare länder. Det är sjukt

    • Palestina är ju parasiter som lever på bidrag från FN och EU. De skulle inte överleva länge utan dessa bidrag eller U-hjälp borde det heta. Bidrag till Underutvecklade.

    • Ali, det är du som är sjuk och inte ser skogen för alla träd. Gazaborna är erbjudna en containerhamn där de kan importera och exportera vad de vill mot löfte att sluta mörda judar, begå terrorbrott och erkänna staten Israel. De behöver inte erkänna några gränser, bara erkänna judarnas rätt att existera och rätt till ett eget land. Israel är i sin fulla rätt att kontrollera importen enligt FN-stadgan.

      • Varför ska vi erkänna israel när israel inte erkänner Palestina och vår rätt till vårt eget land? Borde inte erkännande vara ömsesidigt och göras exakt samtidigt?

        För israel är fred att palestinier ska underkasta sig israel och kasta alla vapen och köra med ensidigt erkännande av israel. Det är sjukt.

        Hur menar israel att palestinier då ska försvara sig utan vapen när israels enorma terrormilitär angriper civilbefolkningen?

        Att FN ger oss rätt till import o export struntar israel i. De sätter alla hinder för det. Och jag undrar fortfarande om du accepterar ett sådant beteende om ryssarna skulle behandla svenskarna på samma sätt som israel behandlar palestinierna.

        Hade du accepterat det? varför inte svara enkelt på ett ja eller nej? Vågar du inte erkänna var du står?

    • Du Ali , ingen tvingar Israel till något, det bör ni Araber
      veta, som så många gånger har försökt, men varje
      gång åkt på storstryk!

      • Tony. Jag vet. de styr ju redan så många länder och organisationer att de gör precis vad de vill och ändå undgå alla lagar o regler. Det komer att vara så tills deras bubbla spricker. Om inte ens FN o USA kan tvinga detta lillpluttland till att följa lagar o regler så måste du förstå att sionisterna har järngrepp om världens mäktigaste organisationer.

        Men men alla tyranner har ett bäst-före-datum. Det gäller även israel =)

  2. Olli:
    På Petterssons blogg finns väl endast Ali,och några tillfälliga besökare som äter så`n turkisk skit !

  3. Ruben:
    Det är ju lokalbetonat vad man ”hottar” i..Grönstedt drycker jag hellre till Zoegas ! 🙂

    • Det här var något av det mest vidriga jag någon gång har läst.Jag gick vidare och läste i Daily mail om detta vidriga muslimska pedofilgäng som brittisk polis informerade om. Tyvärr så är det ingen nyhet. Enligt norsk television och norsk polis så begås 9 av 10 våldtäkter i Norge av män från mellanöstern och nordafrika. Suck, jag avundas vårt grannland där sanningen får yppas.

  4. Fortsätt gärna med den här rapporteringen
    Jag brukar visa den för idioter som tror att Israelerna är ondskan i människohamn
    PGA att de läst för mycket skittidningar
    Och att arabvärlden är förtryckta stackare
    När det i själva verket rör sig om människor som inte kan eller vill skapa något för egen hand
    Utan är beroende av andras välvilja
    Men som däremot är beredda att bita alla händer som föder dom

    • Ruben:
      Inte är det väl nejlika,som Gaza-terroristerna exporterar ? I så fall får man ju koka glöggen rejält,och därefter tillsätta mängder Rum ! 😉

      • @Lars
        Jag vet ej vad det är för skit de exporterar, själv föredrar jag att spetsa min glögg med ”litta” Grönstedts*** 🙂

      • Min farbror var ekonomiskt lagd. Han köpte bara en flaska Glögg till jul, därefter slog han i Glögg i en tompava till halvfull och därefter slog han i renat Brännvin till flaskan blev full. Sedan slog han på brännvinsskvätten till Glöggflaskan tills den blev full. Då hade han två Glöggflaskor, fastän han bara köpt en. Det tricket gjorde han om varje jul, ända tills han dog. Nu har jag tagit över konceptet.

Kommentera