Tre skivor till kaffet

Danny and the Juniors, Amerikansk-Italiensk vokal rock and roll och doo wop-grupp bildad 1955 i Philadelphia, Pennsylvania.

Gruppen är mest ihågkommen för hiten At the Hop från 1957.

Medlemmar i gruppen var Danny Rapp (lead-tenor), Frank Maffei (tenor), Joe Terranova (bas), Dave White Tricker (piano).

Efter ett tag tillkom saxofonisten Lennie Baker till gruppen. De gick under gruppnamnet The Juvenairs fram till 1957 då man tog namnet The Juniors.

Sent 1957 släpptes deras första singel At the Hop på ett bolag i Philadelphia och den blev en lokal hit där, men det var inte förrän rättigheterna såldes till ett större bolag och låten släpptes på nytt som den blev en nationell hit och kom etta på amerikanska Billboard-listan i december 1957.

De följde snabbt upp med den mindre framgångsrika Rock and Roll Is Here To Stay som nådde Billboard-listans 19:e plats.

Låten Twistin’ U.S.A klättrade upp till 27:e plats 1960, men därefter var det slut med listplaceringarna. 

5 april 1983 begick Danny Rapp självmord, 41 år gammal på ett hotel i Arizona.

Gruppen består av idag med Joe Terry & Joe Terranova, Frank Maffei & hans bror Bobby Maffei under namnet ”Danny & The Juniors featuring Joe Terry”

Mer läsning på engelskspråkiga Wikipedia

Danny and the Juniors – At the Hop

 

  Danny and the Juniors – Rock N Roll is Here to Stay

 

  Danny and the Juniors – Tvistin USA

 

 Buster Brown – Fanny Mae

Sugar Babe:

En annan Amerikansk R&B artist som också återfinns på ”American Graffiti-temat” är Buster Brown som föddes 1911 i Cordele, Georgia.

Under 1930 och 40-talet spelade han harmonica (munspel) på lokala klubbar.

Brown flyttade till New York 1956 och upptäcktes där av Fire Records ägare Bobby Robinson år 1959, vid 50 års ålder.

Brown spelade in den rustika blueslåten ”Fannie Mae”, som gick direkt upp som nr 38 på U.S. Top 40, och erövrade förstaplatsen på R&B listan i april 1960. ”Sugar Babe” blev hans andra hit 1962, som nådde nr 19 på R&B listan och 99 på poplistan.

Brown dog 1976 i New York, vid en ålder av 64.

Inlägget producerat av Law of the land och postat av Olli Rein

 

6 thoughts on “Tre skivor till kaffet

  1. Tack allemand! Den missade vi, trots personaluppgång med 100 %.
    Det är tur vi har dig! Vi kommer den närmaste tiden att förändra lite i konceptet, men hur är inte klart än. Under en viss tid nu kommer förhoppningsvis Law of the land att producera alla musikbloggar på sin dator och mejla dem till mig för postning. Tyvärr har jag fel på min dator som behöver åtgärdas. Går inte det får jag nog köpa mig något nytt. Den
    gamla är dock bara 2 år och 10 månader, så jag hade inte tänkt mig att byta än, men om man måste, så måste man.
    Det var ju roligt att se och höra att de äldre pojkarna också kan rocka. Vad gillade du Buster Brown då? Jag har aldrig hört talas om honom ens,
    det är helt och hållet Law of the lands förtjänst att vi fick med den. Vi tyckte att vi hade lite för lite, med bara Danny and the Juniors då de bara hade en enda stor hit.

  2. allemand:
    Tror att det är denna din version,som man använder sig av vid mästerskapstävlingar i Rock`n Roll !

  3. Där har nu verkligen hittat en grupp som med sina hits var populära…Långt efter 50-talet.Måste erkänna att jag aldrig kan minnas ha hört dras namn men låtarna känner jag.
    Tack för ert arbete det muntrar upp en aning,mitt i första höststormen över västkusten!

    • Jag har en son mitt i stormens öga i Halland, Halmstad har han valt att bo i och då jobbar han i Skåne, 6 mil bort. Men så är det ju med vissa att de blir kvar på Högskoleorterna. Men han vill till Göteborg eller Stockholm, alternativt utomlands.
      Nåväl han levde när jag ringde.
      Bra att ni som förstår den här musiken också gillar den. Det här var för udda för att jag i åttaårsåldern skulle ha hört den. Men jag hade hittat den själv på YouTube, innan Law of the land fick anställning utan betalning hos mig. Det verkliga intresset tycks finnas för honom att hitta godbitarna utanför de största stjärnorna.
      Den här gången träffade ju det rätt person, efter vad jag kan se vad du skriver. Det ska du tro känns trevligt efter timmar av sökande, då man plockar fram artister och låtar på ackord.

Kommentera