Chichen Itza, Mexico


Chichen Itza var en stor stad på Yucatánhalvön bebodd av mayafolket. Staden började etableras på 600-talet och på 900-talet blev den en regional centralstad som kontrollerade det mesta av Yucatánhalvön. Som mest hade staden någonstans runt 30 000 invånare. Runt 1200-talet började Chichen Itza minska i betydelse och storlek och i samband med européernas intåg i Centralamerika övergavs den så småningom. Idag är Chichen Itza en ruinstad med många imponerande byggnader. På bilden ovan syns den centrala delen av detta underverk, men det finns även massor av mindre byggnader längre söderut. Den mest kända byggnaden är Kukulkan-templet, som är 30 m högt.

Klicka gärnaChichenItza01

HÄR kan ni titta runt lite, gå ned på marken och se er omkring..


One response to “Chichen Itza, Mexico

  • Stefan K

    Jag har faktiskt varit där och stått på toppen av den pampiga byggnaden, men det var innan man stängde för turister. Allt för många hade ramlat i de branta trapporna och avlidit.
    Om man öppnat igen vet jag dock ej. Väl värt ett besök.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: