Kvinnor bakom ratten i Saudiarabien…nej tack!

I morgon, lördagen den 26/10 var tänkt att bli en symbolisk dag för kvinnor i Saudiarabien.

Det var i morgon det var tänkt att saudiska kvinnor skulle manifestera för rätten att köra bil. Nu blir det inte så. Manifestationen har avblåsts efter hot och påtryckningar från saudiska myndigheter som inte sett med milda ögon på det förskräckliga i att kvinnor vill ha rätten att köra en bil.

Prins Muhammed bin Nayif, inrikesminister i den totalitära staten där kvinnor tvingas dölja hela kroppen för att få tillåtelse att arbeta, resa och gifta sig, är den som ligger bakom hoten.

Undrar om inte svenska feminister kommer att rasa efter detta och ta tillfället i akt för att demonstrera utanför Saudiarabiens ambassad på Sköldungagatan 5 i Stockholm.

Källa: Metro

jpgImage

3 thoughts on “Kvinnor bakom ratten i Saudiarabien…nej tack!

  1. Ja, feministen Gudrun Schyman kommer att gå först med ett plakat (!)

    Kvinnorna i Saudi kan ju inte vara sämre bilförare än männen, det är omöjligt. Deras s k karlar är väl rädda att kvinnorna sticker ifrån dem.

    • Nej för böveln Skatan, de är rädda för att ”familjelyckan” skall skaka sönder för kvinnorna under bilkörningen. 😉 Det fanns ett inlägg här på Petterssons för en tid sedan, en sån där lustig liten skäggtomte som hade kommit underfund med det, en värdig Nobelpristagare alltså. 🙂

Kommentera