Från Damaskus till…

INVANDRINGEN. Birgitta Ohlsson EU-minister är med rätta upprörd över att flyktingar från Syrien, Eritrea, Somalia och andra platser i världen drunknar i Medelhavet. Minister Ohlsson tycker att Sverige och övriga EU-länder ska ta ett större ansvar.

– Pettersson undrar om EU-ministern tittat på en karta över Mellan-Östern och Europa någon gång. Då ser hon att det från Damaskus i Syrien är 500 mil till Stockholm och tar man vägen över Egypten och Medelhavet blir det ännu längre.

Minister Ohlsson borde fästa blicken på ett jättelikt, stenrikt land söderut från Damaskus. Det landet är glest befolkat och tar nästan inte emot några flyktingar alls. Likadant med grannländerna, där passar syrier, somalier, eritreaner, afghaner, irakier och alla andra från den muslimska världen bättre. Ställ krav på saudierna i stället för EU.

Till huvudstaden Riyadh i Saudiarabien är det 200 mil. Ta bussen till Saudi, det går på ett dygn och drunkna inte i Medelhavet, där har Ohlsson ett litet tips så slipper nybyggarna vårt klimat och vårt svåra språk…

2013-10-22_2149

4 thoughts on “Från Damaskus till…

  1. Javisst, Saudiarabien är ett rikt oljeland. Dessutom behöver flyktingarna inte klaga på vädret, maten mm mm och inga problem med kulturen eller språket.

  2. Varför finns Birgita Ohlsson? Därför att det finns ett parti som suger upp dessa idioter och ger dem makt, partiet heter folkpartiet.

  3. Det är väl inte så konstigt Svenska regeringen har sänt singnaler kom till Sverige här blir ni Svenskar så fort ni satt foten i landet och livslång försörning !

Kommentera