Orimligt avvisa pojke med nedsatt syn


GÄVLE. Jones Ahmadi hungerstrejkade i maj utanför Migrationsverket. Han har 20 procent av full syn, enligt Maud Lindgren vid Asylkommittén Gävleborg. Nu ska han avvisas till Afghanistan, där han inte bott sedan han var liten.

Han var en av ungdomarna som deltog i hungerstrejken i Gävle. Efter Migrationsverkets negativa besked i februari hoppade han ut från ett fönster på andra våningen. Då vägrade ambulanspersonalen att hjälpa honom. Nu har Migrations­överdomstolen bestämt att hans fall inte ska tas upp på nytt då det inte kommit fram nya omständigheter och han anses inte ha asylskäl. Han säger sig vara 17 år gammal, men Migrationsverket anser att han är minst 18 år, efter att tandanalyser gjorts.

Maud Lindgren vid Asylkommittén Gävleborg är kritisk. – Han kommer ligga illa till i Kabul, hur ska en nästan blind pojke kunna klara sig själv utan familjen? Hans familj bor i Iran. Ungdomarna har varit rädda för att hamna i händerna på talibanerna.

-Pettersson är också kritisk – mot Maud Lindgren vid asylkommittén som kallar den unge mannen en pojke och inte tror på honom. Grabben har ju tagit sig över halva jorden till fjärran land, utfattig och halvblind, han är driftig och klarar sig säkert utan en överbeskyddande asylkommitté…

2013-10-19_1312

Arbetarbladet

 


12 responses to “Orimligt avvisa pojke med nedsatt syn

 • pullator

  Enkel biljett, enkel lösning, skicka med en zigenarhandbok i tiggeriets ädla konst, han kommer nog att klara sig alldeles utmärkt…..

  Gilla

 • bosse eriksson

  Asylkommitens enda mål är att alla som kommer till Sverige skall få stanna. Därför tar man till minsta halmstrå och försöker förstora detta till ett hållbart argument och obestridlig sanning. Hur kunde han ta sig till Sverige med enbart ledsyn? Var någonstans anges dålig syn som giltigt asylskäl? Nog för att folk förföljs av alla möjliga anledningar i de muslimska länderna men dålig syn? Alla som kommer från Iran och påstår att de är afgahner får nog tänka till lite för risken finns ju att de blir utvisade till ett land de aldrig satt sin fot i….

  Gilla

 • Lena99

  Utvisa eländet till närmaste äldreboende så återvänder synen som ett mirakel, enkelresan hem till rötterna blir en dröm.

  Gilla

 • swemyth

  Ett barn borde vara med sin familj. I Iran.

  Gilla

 • Pica pica

  Har sett några av dessa ensamkommande ”barn” komma hit välrakade. Så snart de har fått PUT låter de skägget växa, virkar sig en mössa och ikläder sig nattskjorta och skriker efter ett eget ”centrum”. Javisst ja, de går på äventyrsbadet och klämmer på skolflickor också.

  Gilla

 • huginomunin

  Och varför har hat inte t ex glasögon på bilden? Fick han inget bidrag eller var inte märket fint nog?

  Gilla

 • huginomunin

  Var och hur har man konstaterat att han har 20 % av normal syn? Kan an överhuvud taget de latinska bokstäverna på en syntavla?

  Gilla

 • Tony

  Ja visst är det märkligt, folk är alldrig så sjuka som när dom
  har fått avslag på sin Azylansökan, då är dom både blinda, döva
  och en del kan vare sig gå eller röra sig, man undrar ju, hur farao
  tog dom sig hit? Naiviteten bland vissa är häpnadsväckande!

  Gilla

 • pullator

  Det går att närapå åldersbestämma, vilket borde omfatta samtliga invällare,
  speciellt dom som påstår sig vara ensamkommande( helskäggs)barn.

  1-0 Mig.- Iran
  .
  Stäng Sveriges gränser, red ut dom problem som redan har kommit hit…

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  En mindre att försörja i Absurdistan,såvida inte man nu gömmer undan eländet !
  Tycks annars vara en försigkommen ung man,som säkert kan klara sig bra i hemlandet…med bluff och båg !

  Gilla

 • oldman94

  Re: ”Han kommer ligga illa till i Kabul, hur ska en nästan blind pojke kunna klara sig själv utan familjen? Hans familj bor i Iran. Ungdomarna har varit rädda för att hamna i händerna på talibanerna.”

  1. Varför återförenas han inte med sina föräldrar, han säges nu var ett barn varför det borde vara det naturligaste, eller hur?

  2. Förstår inte vad talibanerna skulle vilja göra med denna pojke? Tortera, varför? Rekrytera, varför?

  3. Och om han nu blir kvar i Sverige blir det fortfarande så att föräldrarna vill bo kvar i Iran där de bor? Eller vill man plötsligen då som först återförenas?

  Många besvärliga frågor . .

  Gilla

 • allemand

  Dyngspridare fungerar de bra som Asylkommittén

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: