Bistånd hanteras av praktikanter

Utrikesdepartementets bristfälliga hantering av bistånd riskerar att urholka förtroendet för svenskt bistånd. Det anser biståndsorganisationen Forum Syds generalsekreterare Annica Sohlström. – Att det är så här allvarliga brister förvånar mig, säger hon.

UD sin egen biståndshantering av 12 miljarder kronor. Två tredjedelar av sammanlagt cirka 70 biståndsärenden får underkänt i hur de handlagts. Bristerna som redovisas beskrivs som systematiska och grova.

Dokumentation saknas, pengar kan inte spåras, och vissa delar av det svenska biståndet hanteras av praktikanter, som SvD berättat.

– Pettersson är inte förvånad, hela landet verkar styras av praktikanter…

Rädda Afrika – Stoppa biståndet 

3 thoughts on “Bistånd hanteras av praktikanter

 1. Hela Absurdistan hanteras av praktikanter..
  Såg just en intervju med ”vår” diktator,”Ägget-Hood” på Euronews.
  En mer från verklighetens vardande figur,lär vara svårt att finna.En skicklig engelsk journalist ställde frågorna till honom.
  Av svaren som han begrep att besvara,var huvuddelen
  ”God dag yxskaft”..
  Det enda klara i hans aggerande var följande kommentar.
  ”Vi i Sverige söker minska statskulden,och sänka lönerna till en nivå som anpassas till övriga Europa”.Detta innebär på sikt(för er som inte känner till)en lön om c:a 70:-/tim !!!
  I övrigt framkom inget av värde,bortsett från att han ifrågasatte de siffror,som SD visar upp i alla opinionsundersökningar.M.a.o. var han lika frånvarande nu,som inför valet 2010…

 2. Var är twittermissbrukaren Carl Bildt nu? Han är den som är ytterst ansvarig och nu är han väldigt tyst. Inkompetent ledning naturligtvis.

Kommentera