Mager fångst för Gazas fiskare

SVT har varit på besök i Gaza, och nämner att Israel har lättat en aning på den nästan totala blockaden. Det statskontrollerade SVT nämner dock inte att Egypten har stängt gränsen till Gaza helt och att det genom Israels nästan totala bojkott hittills i år har kommit över 1 200 000 ton (enmiljon tvåhundratusen ton) med varor av olika slag med c:a 1 500 lastbilar i veckan. Läs HÄR.

Gazas fiskare nämner att de bara får åka ut sex sjömil från kusten. En sjömil är 1 852 m och det betyder att de får åka ut 11 km från kusten. Varför fiskarna inte får åka längre ut vet både de och SVT väl men det nämns inte.

3-4 lådor sardiner och småfisk, det täcker inte ens omkostnaderna för dieseln och vissa dagar har jag inte råd med mat till barnen säger fiskaren Salah Abu Riala. SVT fyller i med att det blev en mager fångst med mest småfisk.

Att de fiskade sardiner och att sardinen är en liten fisk ungefär 15-20 cm lång nämns inte. Sardinen lever på grunda öppna vatten nära kusterna och på natten simmar den upp nära ytan. Vad de då ska ut längre en 11 km från kusten på djupt vatten är obegripligt…i varje fall om de ska fiska.

SVT:s reporter i Gaza är Samir Abu Eid, han är född i Östergötland men pappan och hans släkt kommer från Palestina men det påverkar säkert inte hans opartiskhet…SVT är opartisk, alltid. Dessutom kan man titta på tabellen över världens fetaste människor HÄR så ser man hur lite bistånd som kommer till Gaza.

sardiner_001

19 thoughts on “Mager fångst för Gazas fiskare

  1. […] En annan sak som är förbjuden är all humanitär hjälp som körs in i Gaza från Israel. Dessa transporter för biståndspengar pågår år efter år men möts med total tystnad i Sverige. SVT går ett steg längre och talar om Israels nästan totala bojkott, deras reporter  Samir Abu Eid blåljuger och varken han eller redaktionen på SVT svarar på mejl om varför de inte nämner alla transporters som körs in när de gör reportage om eländet och svälten i Gaza. De kanske tror att de hjälper Gazas befolkning genom att stödja islam oc Hamas. Läs om Mager fångst för Gazas fiskare. […]

  2. Här finns ytterligare en palestinsk vidrig familj som skulle fara väl av att bli ett huvud kortare och alla terrorister som det landet har. I stort sett varenda palestinier försörjs av kriminalitet eller bidrag. Samma gäller ett stort antal av alla andra muslimer också. Som det är nu så är våra vidriga politiker dock ett strå vassare. De stjäl maten för barn och gamla, för att kunna försörja sina kriminella invandrare.

    Black Army styrs av den kriminella Vollsmose-familjen, Daabas, som är från Palestina. Familjens manliga medlemmar är väl kända från stadens rättssalar och fängelser och deras porträtt från varje gång, de har fotograferats i samband med gripandet av ännu en annan brottslighet, fyller väl upp ett album hos Fyn polisen.
    Och det är inte småsaker de straffas för, en av bröderna, Haysarn Daabas, dömdes 2001 till sju års fängelse för omfattande narkotikahandel.
    Samma år dömdes en annan av bröderna, den då 18-åriga Wassim Daabas, till två års fängelse för att vara drivande i en gängvåldtäkt av en 13-årig flicka. Förutom Wassim Daabas begicks våldtäkten av tre andra generationens invandrare. Flickan förklarade för domstolen att hon hade blivit våldtagen av en i taget på samma gång som hon också tvingades att betjäna dem sexuellt med munnen.
    En tredje bror, Houssam Daabas, misshandlade sin 15-åriga ex-flickvän så att en axel bröts och stack sedan en kniv i ryggen på henna så att en lunga punkterades.
    Broder nummer fyra, Carlos Daarbas, sade i en TV-sändning om gängkonflikterna i Vollsmose att ”det är vi som styr” och att de nu kontrollerar Vollmose och ska ta över Odense…

    På bilden Hamdan Mahmoud Mohammad, Houssam Daabas, Racan Mansoor som är efterlysta för grovt våld och givetvis publiceras bilder, namn, etnicitet och bakgrund i danska tidningar…
    Här kan ni se hur den nya adeln från palestina ser ut, ta inte in fler såna oavsett hur de lever.
    http://petterssonsblogg.se/2013/10/14/ghettovaldet-sprider-araber-kraver-skyddspengar/

    • Olli det var en riktigt otäck läsning. Frågar mig i samma stund som jag läser artikeln…………….hur, varför och tänker vi överhuvudtaget som låter dessa drägg leva i våra länder bland vår befolkning, det är något viktigt som saknas hos oss, kurage, mod och självbevarelsedrift. Framförhållning särskilt vad det gäller barn och barnbarn även våra föräldrar ……….vi den ursprungliga befolkningen, vi har tappat allt sunt omdöme om inte, så hade dessa äckel inte varit i Skandinavien då hade vi likt Finland funnit lösningar så att de aldrig hade visat sina fula trynen här i norr ! Ja jag är väldigt upprörd, det är illa innan ”skönhetssömnen”, fan vad jag är arg !

      • Det allra värsta är att de redan är inne med medborgarskap och PUT, väl i våra länder så förökar de sig, nej nu ger jag upp vi blir aldrig av med dem.

  3. En annan orsak kan vara att de stora fiskarna,sedan årtionden tillbaka har flyttat till bl.a. Sverige…Dessutom lär många sitta bak galler i Israel ! 🙂

  4. Ännu ett snyftreportage om de stackars svältande palestinierna. Tack vare Petterssons vet vi hur mycket förnödenheter som förs in i Gaza varje dag för att inte tala om hur välfyllda deras varuhus är.

    Vi ska inte heller glömma det bistånd icke-staten Palestina får från hela världen.

Kommentera