Medias makt?

Sifo presenterar sin nya väljarundersökning idag.

Sverigedemokraterna ökar med 0,3 procentenheter till 9,7% och är därmed både Sveriges tredje största parti och vågmästare. Miljöpartiet backar med 2,1 procentenheter till 7,9%.

Det anmärkningsvärda är att samtliga medier gemensamt motarbetar SD med alla till buds stående medel, många rent oärliga. Samtidigt ser vi hur samma medier gullar med miljöpartister så det nästan är genant och Gustav Fridolin har nästan blivit en seriefigur som dyker upp i expertsoffor, debatter, paneler, tv-shower och alla tänkbara sammanhang.

Givetvis visar media en tydlig agenda som bygger på personliga intressen, men samtidigt visar media att deras inflytande och makt inte är så stor som de själva tror. Klart att de försöker motarbeta både SD och alternativa medier, så att de sedan kan förmedla nyheter på sitt egna lilla vis, precis som förr alltså.

Källa: SvT

3 thoughts on “Medias makt?

 1. Ja så är de. Vi kan protestera tills vi kräks. Vi måste flytta fram våra positioner.Sluta skämmas för vår inställning till förtrycket vi lever under. Vi är värda mera än så. Dom har skammat oss så länge nu att vi svalt den bittra medicin vi tänkt var vår. Mera kontroll över media eller rättare sagt ett uns av den varan är vår mänskliga rättighet. Vi kan inte fortsätta vara så tafatta. Andra har inte mera makt än vi ger dom. Lätt o säja men det är den nakna sanningen. Hjälp vad svårt de är.

 2. Jag var helt införstådd med att SD inför detta val skulle ha
  ordnat en egen TV kanal för att nå ut till den breda massan,
  eller i vart fall köpa in sig på reklam i en TV kanal som inte
  är styrd av Svensk massmedia, men på detta område har
  inte mycket hänt. Att förlita sig på SVT är dömt att misslyckas
  då dom bara tar in SD när det gäller att beslå dem med
  allt som är negativt!

 3. Om sedan SD kunde synas och höras så skulle siffrorna öka betydligt. När tror du Nisse i Hökarängen hörde något från SD sist, annat än hat-propaganda från Aftonslusken?

Kommentera