Terrorattacken planerades i Norge?

TERRORISM. Terrorattacken i Kenya den 21 september, som den somaliska terrorgruppen Al-Shabaab har tagit på sig ansvaret för kan ha planerats i Norge och Somalia enligt kenyansk polis. Enligt den kenyanska tidningen Star har de kenyanska myndigheterna skrivit till den norska ambassaden i Kenya och bett den norska regeringen att hjälpa till med att lokalisera somaliska flyktingar som nu bor i Norge.

Källor säger till tidningen att mannen sägs ha flugit till Kenya i augusti och att han var på väg till Somalia genom Garissa. Han sägs ha varit i flyktingläger i IFO i Kenya, som är ett av världens största. -Han är mycket välkänd i IFO. Vi anser att delar av planeringen ägde rum i lägret, ”sade en utredare till tidningen.

Den kenyanska tidningen skriver att den kenyanska polisen efter att ha gått igenom alla övervakningsbilder från centrum nu att det fanns bara fyra män som deltog i attacken på Westgate. Angriparna kan, men har haft medhjälpare som inte ingick i attacken i sig. Alla fyra angriparna var döda när armén efter tre dagar fick kontroll av gallerian.

Norska säkerhetspolisen meddelar att de har skickat två utredare till Kenya för att ta reda på om en norsk man av somaliskt ursprung deltog och var med att planerade attacken.

-Pettersson tycker det är tur att vi inte har sådana somalier här trots att drygt 90 % av våra asylsökande inte har giltiga id-handlingar…

Terrorhandling

Aftenposten

 

4 thoughts on “Terrorattacken planerades i Norge?

  1. Nej sådana Somalier ha inte vi, till oss komma bara de snälla
    Som kalla mig för rasist när jag påpekar att man inte få stå på2 handikapsparkeringa utan tillstånd. (blockera två platser genom ställa sin bil tvärs så att den blockerade på 2 platser). Det gällde att knuta näven i byxfickan. Frågan är hur länge man orka det när jag såg honom med sopsäcken och fyra barn. Jag orka snart inte längre att bara ta

    • Myten Ullentott och övriga idioter begriper inte ens att de indirekt har medverkat till många terrordåd…

Kommentera