Vi bor i ett laglöst land

FLEMMINGSBERG. I den invandrartäta Stockholmsförorten Flemingsberg har man stora problem med våldsamma ungdomsgäng som trakasserar och hotar boende i området. Fönster krossas, människor blir slagna och Posten vill inte dela ut brev.

 Nu vill kommunen se ett lokalt poliskontor i området.

– Ingen vill bo här längre. Här är för otryggt, säger Anja som bor på Terapivägen. Ungdomar har tagit över kvarteren, menar hon.

– För några veckor hotade de unga mig och min son när vi var ute på gården. En kille sparkade mig mot mitt bröst, berättar Anja, som av rädsla för ungdomarna vill vara anonym.

Hon ringde till polisen, vilket fick ungdomarna att lämna platsen. – Min son blev väldigt rädd, nu vågar han inte gå ut längre. För någon vecka sedan hörde Anja en smäll i vardagsrummet. Någon hade kastat in en stor sten genom fönstret. Glassplitter täckte platsen vid datorn där hon brukar sitta.

– Herregud, det har gått för långt. Det är som om vi bor i ett laglöst land. Jag är väldigt rädd nu och vågar knappt sova.

Hon tycker att polisen måste vara mer i området. – Jag vill våga säga emot ung­domarna, men då vill jag känna att jag har polisen med mig. Det gör jag inte nu.

– Jag tycker att vi har en bra koll, och jag vill framhålla­ att en lokal verksamhet skulle vara lämplig om det fanns ekonomi säger Södertörns polismästare Christian Agdur säger till Mitt i via sin informationsansvariga att han har full förståelse för motionen om ett poliskontor.

-Pettersson undrar vad det är för bra med att posten inte törs dela ut posten Myten?

laglöst_land

Mitti

 

 

 

2 thoughts on “Vi bor i ett laglöst land

  1. Varför benäms blattegäng för ”ungdomsgäng”, vill man få läsarna att tro att det är svenskar inblandade, dvs människor och inte inavlade halvapor.

Kommentera