Mulla Krekar nekas norskundervisning

mulla_krekarNORGE. Islamistledaren mulla Krekar har under sin fängelsevistelse ansökt om att få norskundervisning fem gånger, men fått avslag. Kongsvinger-fängelset hävdar att han inte blivit diskriminerad.

I en krönika i Dagsavisen ställer Krekars dotter frågan om likhet inför lagen gäller alla, då en utländsk brottsling har rätt till utbildning och arbete i fängelset, men denna möjlighet fråntagits Krekar som har bott 22 år i landet.

Fängelset erbjuder engelsk-, data-, bygg- och truckförarkurser men någon kurs i norska har inte prioriterats.

Krekars advokat Brynjar Meling säger till Dagsavisen att det i hans ögon rör sig om en resursfråga som lätt borde kunna lösas.

-Pettersson undrar varför det behövs norskundervisning efter 22 år i landet…för övrigt tycker jag att ingen ska få permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap i Sverige utan grundläggande kunskaper i det svenska språket. Dessutom borde man inte har rätt till tolkhjälp efter 2-3 år i landet.

Krekar är dömd till fängelse i två år och tio månader för olaga hot och otillbörlig påverkan av en domstolsledamot.

3 thoughts on “Mulla Krekar nekas norskundervisning

  1. Han gnäller naturligtvis för gnällandets skull, han har ju tydligt visat hur intresserad han är av att integreras i ett normalt samhälle, och som Pettersson påpekar: hur intresserad han är av att lära sig norska egentligen. Han måste väl förresten bli utvisad efter sin hotellvistelse? Nån som vet nåt?

    Jag har ett förslag till norrmännen: Sätt fanskapet i samma cell som den där mördar-breivik.

Kommentera