Bevis på den globala uppvärmningen – krokodil i Malmö

MALMÖ. Under husrannsakan i gryningen gjorde polisen ett oväntat fynd. I växthuset på en villatomt i Malmös utkanter, krälade en två meter lång nilkrokodil. – Den äter kött. Jag blev helt chockad när jag fick veta att den är utrotningshotad, säger husets ägarinna.

Tidigt på morgonen den 22 september gjorde polisen husrannsakan i en villa i Malmös utkanter. En 40-årig man greps, misstänkt för häleri. Ett polisiärt rutinärende – om det inte hade varit för växthuset på villatomten. Där hittade polispatrullen en två meter lång, levande krokodil. – Den hade en avskild plats, tillgång till vatten och mat, säger kriminalinspektör Bo Andréasson vid länskriminalens specialbrottsgrupp.

Polisen kunde inte omhänderta den levande krokodilen. Däremot beslagtogs en död krokodil, som fanns i en frys. Också denna krokodil uppges ha levt i växthuset.

Kammaråklagare Anna Edebalk, som leder häleriutredningen mot den nu häktade 40-åringen, skickade därför krokodilfrågan vidare till åklagarmyndighetens riksenhet för miljömål.

– Det här är ett lite udda ärende, säger chefsåklagare Stefan Göransson.

-Pettersson säger att en del släpar hit kackerlackor så…krokodil_001

Sydsvenskan 

12 thoughts on “Bevis på den globala uppvärmningen – krokodil i Malmö

 1. Det kan ju också vara att betrakta som mat.
  Som kuriosa så smakar nilkrokodil som en blandning mellan kyckling och fläskfilé, konsistensen är rätt lik också. Mycket möjligt att även andra krokodilarter smakar så, men jag har bara provat just nilkrokodil. Deta hände på en mission till östafrika jag bevistade en månad i våras.

  Om det skulle vara så att krokodilen skulle användas som mat så får man ta med i kostnaden att föda upp dem (minus det som uppfödaren stjäl) om det är värt det hela.

 2. Är det säkert att det var en krokodil, det kan ju också
  ha varit en utklädd miljöpartist, dom tar till alla medel
  för att predika om den globala uppvärmingen, samt
  att chockhöja skatterna!

 3. Jag minns en sång från min barndom – ”I niggerland” hette den, och handlade om krokodilfamiljen som gäspat kälarna ur led, och fick gå till ”gamle niggerdoktor pillerman”. Se det var en barnsång som hette duga….

 4. Själv brukade jag ta med mig Zoegas kaffe,vid längre utlandsuppehåll !
  Men som tidigare sagt är ju sederna annorlunda i andra kulturer…. 😉

   • Zoega sålde sitt kaffe till krigsmakten. Så första gången jag kom i kontakt med det kaffet var i lumpen. Jag tyckte det var beskt och otäkt och struntade nästan helt i kronans kaffe. Men på markan var det annat kaffe och så hade de ju också mellanöl, så det blev rätt mycket öl om man var stadd vid kassa. Mellanöl märks väl med 4,5 % vol. nu mot 3,6% vikt då.

   • Vi har myckenhet av delikatesser här i Skåne,som ni norr om Hallandsåsen inte har en aning om ! T.ex. Spiddekaggor…
    Hoppas nu bara,att du allemand har bättre smaklökar än Olli..Börja surra om Bier när jag talar om Zoegas !!!!!

 5. Tänkte på den kvinna som fick sitt fina äppelträd rensat. Krokodilen kanske är en ny sorts vakthund?

Kommentera