Kubasvensken gripen igen

TUNISIEN. Den tidigare så kallade Kubasvensken Mehdi Ghezali har gripits i Tunisien, uppger den arabiska nyhetssajten al-Arabiya.

Ghezali ska ha bosatt sig olagligt i landet med sin fru. Det är en anonym tunisisk säkerhetskälla som berättar för al-Arabiya att 34-årige Mehdi Ghezali suttit frihetsberövad i Tunisien.

Enligt sajten greps Ghezali i staden Sousse på östkusten i fredags, där han ska ha bosatt sig med sin fru. al-Arabiya skriver att Mehdi Ghezali vistades i landet illegalt, men preciserar inte ytterligare om det finns några misstankar mot honom.

UD:s presstjänst bekräftar att en svensk man i samma ålder som Ghezali gripits – och sedan släppts – i Tunisien.

– En svensk medborgare i 30-årsåldern har frihetsberövats i Tunisien. Personen i fråga har släppts i slutet av september så det är inte längre ett konsulärt ärende, säger Malin Axelsson på UD:s presstjänst.

Mehdi Ghezali, som föddes i Stockholm och växte upp i Örebro, är mest känd för att han satt fånge i två och ett halvt år i USA:s ökända Guantanamoläger. Han greps i gränstrakterna mellan Pakistan och Afghanistan 2001 misstänkt för samröre med terrorister och släpptes i juli 2004 utan att åtalas. Inga bevis mot honom i fallet har någonsin presenterats efter det.

2009 greps han igen i Pakistan tillsammans med tre andra svenskar misstänkt för samröre med al-Qaida. 43 dagar senare släpptes sällskapet och inga brottsmisstankar kvarstod.

-Pettersson vill påminna om att regeringen hämtade hem fanstyget med regeringsplanet till en kostnad av 250 000 kronor. Till Sverige vill han ha hjälp men från är det tydligen inga problem att åka. Vem fan finansierar hans liv? För vi kan vara övertygade om att han inte arbetar med det vi kallar ett jobb. Läs gärna HÄR och klicka på länken så hamnar ni hos pojkarna på Guantanamo och fråga er sedan om den bilden stämmer med PK:s om elever i en söndagsskola…

5 thoughts on “Kubasvensken gripen igen

 1. Ohh, den där guldklimpen.. fram med regeringsplanet.. nog kan vi väl hämta hem honom igen… han bidrar ju med SÅÅÅ mycket…

  Jag bara beklagar att han inte blev kvar i det tunisiska fängelset… då kanske han kunde lärt sig en del… fast å andra sidan.. att sitta 2,5 år på ”gitmo” verkade ju inte göra nån nytta heller…

  Men han är ju *viftar med ögonbrynen* Svensk!! Alltid nåt eller hur Ullenhag??

 2. Ja då får väl Sverige skicka ner regeringsplanet för
  att hämta hem guldgossen, för så viktiga personer.
  Men nog är det väl märkligt att en sådan person som
  denne, som aldrig haft ett jobb och förmodligen aldrig
  tjänat en ärlig krona, kan resa runt i världen, och ibland
  påträffad med fickorna fulla av dollarsedlar. Man undrar
  ju vilken terrororganissation det är som förser aset med
  pengar?

Kommentera