SD vill sänka elskatten

Sverigedemokraterna vill sänka elskatten. Det är ”orimligt” att Sverige har dyrast el i hela Norden, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson. Många villahushåll måste i dag lägga en stor del av sin disponibla inkomst på el”. Det konstaterar Sverigedemokraterna i sin budgetmotion, som offentliggörs i morgon.

– Svenska konsumenter har väldigt höga elpriser i förhållande till övriga Norden. Det här ett problem för väldigt många, framför allt om det blir en kall vinter, säger partiledaren Jimmie Åkesson till SvD.se.

Partiet föreslår därför att energiskatten på el ska sänkas med motsvarande tio öre per kilowattimme. För en normalvilla med en förbrukning på 25 000 kilowattimmar per år skulle det betyda en nettobesparing på 250 kronor per månad, enligt SD:s beräkningar.

Mer på SvD 

 

16 thoughts on “SD vill sänka elskatten

    • Hej Ruth, festligt att du uppmärksammade, det finns nog många som har ett dj*vule*ns horn i sidan och kanske gärna på fler ställen. Känns bra att mina kommentarer blir uppmärksammade jag är ju inte i behov av konsesustänkande, befriande. Det finns många gissningar men vilken som är korrekt visar sig säkert i en framtid, gissar nu på en stor ”bluff”, eller alternativt en söt liten gris med knorr på svansen.

  1. Ja det är inte bara skatter, för sen lägger man även moms
    på skatten. Endast i ett land där man låter idioter härja
    fritt kan sådant förekomma, det är lika dant med bensinskatten,
    först skatt och diverse avgifter, och sen moms på hela härligheten!

    • Allt går ut på att plocka tillbaka det lilla som blir över,efter skatteavdraget på våra löner och pensioner ! Det har man verkligen lyckats med liksom,att höja avgifterna för allt och alla !
      Det sista jag fick känna på,var på apoteket.En medicin som jag tagit sedan år tillbaka,hade huxflux tagits bort ur högkostnadsskyddet.
      Ytterligare 8:-/dagligen som jag nu får plocka fram(240:-månaden)….
      Eller om man så vill c:a 3.000:per år…

  2. Förbrukningen går ju att i viss mån påverka, det som inte går att påverka tyvärr är alla extrakostnader i form av skatter och avgifter.

    • Så det är bra SD att ni lobbar för detta . Alla pålagor som finns inte bara på elräkningen gör mig riktigt för*annad. Det är skatter på allt som jag som ”vanlig” svensk aldrig kan komma undan. Vill i grunden betala minimum i skatt och har alltid velat det, mina pengar ska ingen ”stat” ha sina fingrar med i, för de försnillar det som är mitt, dessutom är de ignoranta. Betalar skatt om den tillfaller de som är sjuka på riktigt men alla parasiter som ljuger ska inte ha en krona.

    • Lena:
      Du har helt rätt…Även om man sitter i mörker hela månaden får man betala överförings-.abbonent- och transferavgift plus skatt på skatt…
      Flera hundra kronor enbart,för att man har en elmätare.

      • Hej Lars ja visst är det som du skriver och detsamma är med sophämtningen. Vi har två tunnor en grön och en liten brun, den bruna är för biologiskt avfall som förväntas göras biogas av. Nu har jag bara några kaffesumpspåsar i den var fjortonde dag, kontaktade sophanteringen och föreslog att grannen som har lika lite, att vi kunde dela soptunna , jag kunde lika gärna bankat huvudet i armerad betong. Då skulle de inte tömma den gröna tunnan heller, ”goddag yxskaft”.

Kommentera