Nya argument med besk eftersmak

Det här kan man läsa på SVT Text

534

Det SCB och TT inte nämner är orsaken till att fler utrikesfödda och färre inrikesfödda kommer att arbeta.

 1. Instegsjobben där skattebetalarna betalar 80% av lönen om arbetsgivarna anställer utrikesfödda.
 2. Nystartzoner där skattebetalarna betalar för att utrikesfödda ska kunna starta och driva företag mycket förmånligare än andra.
 3. Att det skapas många jobbprojekt som bara vänder sig till utrikesfödda.

Man skulle kunna ändra på innebörden i svaren.

 1. Tänk er instegsjobb som bara vänder sig till arbetslösa svenskar som idag sitter med FAS 3-jobb.
 2. Tänk er nystartzoner i Mellansveriges bruksorter och Norrlands utflyttningskommuner.
 3. Tänk er jobbprojekt som bara vänder sig till svenska ungdomar.

Visst hade SCB:s statistik sett annorlunda ut, men lita på att regeringen tänker använda sig av detta…givetvis utan att berätta för väljarna om instegsjobben, nystartzonerna och jobbprojekten.

Läs om en demografikonsults synpunkter och frågor angående den stora invandringen.

11 thoughts on “Nya argument med besk eftersmak

 1. Borde inte dagens regering snart falla på eget grepp?

  Hur kan man räkna så fel?

  En rimlig investering i industrin brukar kräva ganska så snabb lönsamhet……denna invandringsinvestering har ännu efter så många år inte gett tillbaka det som investerats…..varför skulle samma metod vara mer ”berikande” i dagsläget?

  Jag menar varför inte titta på om de senaste 20-30 åren blivit bra….om inte försök inte plåstra över med nya plågsamma försök utan byt affärsidé.

 2. Från Exponerats kommentarsfält:(Spyflugan)
  Tankefel 1, Fram till 2035 förväntas befolkningen öka med 1,4 miljoner. Tidigare så förväntades vi vara 9 miljoner Svenskar först om 7-8 år, vi är redan idag ca 9.3 miljoner Svenskar! Förra året fick 111000 uppehållstillstånd i Sverige, i år så förväntas ännu fler få det! Om denna ökning fortsätter så blir vi 1.1 miljon fler Svenskar på varje tioårsperiod, Tankefel 2. Om vi förutsätter att invandringspolitiken förblir oförändrad fram till 2035 så kommer vi då att vara 2,2 miljoner fler Svenskar av vilka 500000 arbetar! Grattis till oss eller de som lever då, fattigstugan väntar de gamla!

  • Tillhör de lyckliga som slipper uppleva detta skräckscenario…..Men har stort medlidande med mina stackars barnbarn !

 3. Önskar verkligen att SD går in och synar de myndigheter där det såååå många gånger har visat sig fuffens, mutor,jäv, nepotism och hot, myndigheterna är i första hand Migrationsverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen !

 4. Jo, men det beror på att svenskarna knappt reproducerar sig och att vi också varje år har 100.000 invandrare med förstagångstillstånd, så på 20 år blir det minst 2 miljoner, och om då bara 390.000 kommer i arbete så är det en omöjlighet att försörjningskvoten inte stiger mer. De måste ha väldigt optimistiska antaganden och beräkningarna tror jag inte ett dugg på.

  • Beräkningarna måste man ju gissa på, då ingen vet hur många ungar muslimerna får. De svenska siffrorna på födda är väl lite lättare att gissa på. Men kanske herr och fru Svensson vill ha lika många barn som Muhammed och Abdullah, då blir det fel så det smäller om det.

  • Jordens befolkning ökar med 70-80 miljoner netto årligen har det påståtts och spänningarna ökar. Räcker vatten och mat till? Dessutom vacklar det finansiella systemet. Hur det ser ut 2035 vet ingen, då det är drygt 20 år kvar dit. Själv tror jag vi är på väg mot krig inom EU långt före det. Jobbprognosen är bara ett försök av SCB att avleda folks intresse från dagens snabbt tilltagande elände. Hur många av oss som redan är ålderspensionärer kommer att finnas kvar då för att kunna kolla om spekulationen 2013 höll?

 5. Vad var det den i mina ögon avskyvärda Mona Sahlin sade:

  ”om Mohammed och Svensson söker samma jobb ska jobbet gå till Mohammed”.

  • Ja Mona Muslim lär inte söka något arbete för egen del,
   som medlem av politikerfrälset kan hon paratisera på
   folket till döddagar!

Kommentera