Flest invandrare kommer från de värsta terroristländerna

UTRIKES. Attacken på ett köpcentrum i Kenyas huvudstad Nairobi fick oss att vakna upp lite grann. Normalt registrerar vi med en axelryckning de dagliga attackerna i världens mest terrorutsatta länder, om vi ens hör talas om dem.  I tre länder är det speciellt illa. Mer än hälften av alla terrorattackerna (55 procent), dödsfall (62 procent) och skador på människor (65 procent), uppstod i Irak, Pakistan och Afghanistan.

Mer än nio av tio dödsfall (91,6 procent) till följd av attentaten inträffade i endast tio av världens länder, visar en rapport om terrorism för 2012 från det amerikanska utrikesdepartementet. Enligt denna tabell dog 11 098 människor över hela världen efter terroristattacker under2012. Av dessa dödades 9647 i Pakistan, Irak, Afghanistan, Nigeria, Jemen, Syrien, Somalia, Indien, Thailand och Republiken Filippinerna. Islam är inblandat i så gott som alla attacker.

Ofta sker terrorattacker i terroristernas grannländer för att påverka det egna landets politik. Många invandrare till Sverige kommer från de mest terrorutsatta länderna i världen och 90 % av dem saknar giltiga handlingar.

-Pettersson undrar om Ägget och Myten har tänkt på det eller om de har kartlagt varifrån stenkastar och bilgrillarfolket kommer ifrån, och om bileldning är ett sätt att påverka politiken som de lärt sig hemifrån…

Terrorkarta

AFTENPOSTEN 

Kommentera