Täppas och registreringen

Täppas Fogelberg var på hugget i dagens Ring P1.

Det första ämnet handlade om den uppdagade registreringen av 4 000 romer. Så här uttryckte han sig om de med en liten annan inställning än det politiskt korrekta.

Vilka han åsyftar går inte att ta miste på. Granskningsnämnden går att nå här om ni tycker Täppas klivit över gränsen. Programmet i sig kan ni avlyssna här.

När det gäller registreringen av de 4 000 romerna ska vi påminnas om att det troligen finns mellan 50 000 – 100 000 i Sverige. Ingen vet med säkerhet, då romer är nomadfolk och sällan registrerar sig hos myndigheterna. Om det och annat kan ni läsa här. Frågan är då varför polisen registrerar just dessa 4 000 och om dessa tillhör de bofasta i landet eller de som en person i Ring P1 utmålade som turister?

Registrering är inget unikt. Alla svenskar är registrerade på olika vis, inte minst genom de bostäder vi lever i. Är det då märkligt att polisen vill registrera personer utan egentlig adress, om det nu är orsaken? Annars tror jag vi alla efterlyser en öppen och ärlig rapport om gruppen romer i Sverige. Att många är skötsamma, arbetssamma och hederliga, råder ingen tvekan om. Lika sant är att gruppen romer har förtvivlat svårt att anamma regler och lagar i de länder de lever i och procentuellt många lever också på brott, både i det land man bor i och de länder man reser till. Rättsväsendet och andra myndigheter sitter säkert inne med många uppgifter och sanningar. Låt dem redovisa dessa helt sanningsenligt, så slipper vi spekulationer och gissningar i framtiden.

Förövrigt undrar jag vad media, politiker och andra säger om den registrering vissa andra organisationer ägnar sig åt och då åsyftar jag närmast de som registrerar politiker och väljare som inte uppskattar svensk invandringspolitik som den förs idag. Var det också inte så att vår egen statsminister stolt deklarerade att han hade en lapp i fickan på antal svenska medborgare som röstade på SD i valet 2010?

reinfeldt lapp sd

Senare i programmet ringde en man in och undrade om hatbrott och varför media är så ointresserade över det faktum att även invandrare kan vara rasister och då syftade han främst på händelsen i Malmö där den svarta mannen och hans son utsattes för ett rasistbrott av andra invandrare. Täppas avfärdar mannen med olika tillmälen och orden att rasister finns bland alla etniciteter och visst är det så Täppas, men när hörde ni senast en invandrare kallas för rasist? När läste ni senast en tidningsartikel om rasismen bland invandrargrupper och när hörde ni senast en person ur någon minoritetsgrupp dömas för rasism mot någon ur majoritetsbefolkningen? Har det ens hänt?

Programmet finns länkat ovan.

5 thoughts on “Täppas och registreringen

  • Grattis, eller ska man säga grattis när man blivit lurad?
   Jag kan berätta om flera vänner som både jobbar i och äger en butik och som alla har intressanta saker att berätta om denna utsatta grupp som kallas romer. Förmodar att polisen också har ett och annat intressant att berätta.

 1. Ja, många är vi ju som blivit ”kulturberikade” av romer, typ skinnade på en bil, obetalda skulder, hotade, lurendrejade…inte har jag dåligt samvete över ett par romer…det jag har problem med är att min käft öppnar sig automatiskt för en spya när, ullenhag o do ska romantisera och slicka arslen, bruna runt munnen som efter att ha intagit en kexchoklad i solvärmen…skicka do och ullenhag till andra breddgrader…typ de vackra, romantiska och toleranta bostadsområdena de kommer ifrån…puss

 2. Vem bryr sig om vad Knäppas Fogelfjant tycker, han är
  ändå bort om all räddning, När det gäller ägget, så kan
  han ju behålla den lappen och jämföra med hur många
  fler Sverigedemokrater det finns efter valet 2014!

 3. Oj vad hemskt hela PK Sverige går i taket i blint raseri över detta övergrepp på de stackars Zigenarna. Gamla svenska pensionärer och andra som blir bestulna med jämna mellanrum av dessa ziggisar bryr man sig inte om.

Kommentera