Nyanlända tar jobben från funktionsnedsatta

SOLLEFTEÅ. Lantgården Kvickroten är räddat – även om verksamheten kommer att se lite annorlunda ut framöver. Tanken är nu att nyanlända flyktingar ska arbeta på lantgården utanför Sollefteå i ett nytt företag.

I februari fattades beslutet om att lägga ner Kvickroten i Strinne utanför Sollefteå. Verksamheten har funnits i 17 år; syftet har varit att driva ett lantbruk och en besöksgård där brukare inom omsorgen (funktionsnedsatta) kunnat få en meningsfull sysselsättning. Ett tiotal brukare har arbetat på gården.

Tanken var alltså att all verksamhet skulle läggas ner den 31 december i år, men nu är läget ett annat.

Arbetsförmedlingarna i Kramfors och Sollefteå går in och startar ett nytt projekt.

Huvudsyftet med verksamheten ska nu bli något helt annat. Ett så kallat socialt arbetsintegrerande företag ska starta. 14 nyanlända flyktingar ska arbeta på gården, sju från Kramfors och sju från Sollefteå. Handledare ska också finnas på plats.

– Företaget ska stå på olika ben. Det kommer att handla om skötsel av djur och odling, och om svenska förhållanden. Gården fortsätter att vara en visningsgård, säger Kalle Allström.

Pettersson säger att så långt har det gått, det finns inte pengar till funktionsnedsatta men för kulturberikarna verkar det finnas en aldrig sinande kassakista även om politikerna lindar in det fint… Kommunerna finansierar anställningarna, med stöd från länsstyrelsen. De första två åren är tanken att företaget ska drivas som ett projekt. Sen ska det bli ett självgående företag, drivet som en ekonomisk förening.

Läs gärna en gång till – 14 nyanlända ska jobba på gården och efter två ska det bli ett självgående företag!!! 14 anställda och självgående, skiter korna guld? Jävla politiker.

Landgården Kvickroten    Allehanda 

9 thoughts on “Nyanlända tar jobben från funktionsnedsatta

  1. Ja några djurvänner är de ju inte. De vill nog ha fest så då halalslaktar de djuren och slipper jobba.

  2. Ja, det blir säkert ett mycket lönsamt företag…
    I vanlig ordning skall var och en av dom nyanlända ha var sin svensk handledare och passopp som skall vara beredd att serva dygnet runt.
    Sen behövs det personal som skall laga maten, servera och diska!
    Städerskor lär det också behövas, hur många som helst.
    Bilar och chaufförer som vid anmodan skall köra dom nyanlända hit eller dit och inte minst på olika shoppingrundor och aktivitetsinrättningar, för dom ska ju inte bara jobba hela tiden…
    Brännvinsadvokater och jurister plus goda män som ser till att ingen av denna spetskompetens missar någon av sina rättigheter!
    Läkare och sjuksköterskor som sköter deras hälsa, plus naturligtvis tandläkare!
    Kursledare som undervisar nykomlingarna hur man slår på lysknappen, spolar på toaletten och att man kissar i toalettstolen och inte i handfatet och att ytterdörren ska vara stängd när det är 25 grader kallt ute, att man inte tvättar sig med kläderna på etc.
    Efter två månaders boende är det dags att renovera, nya möbler, nya vitvaror som av någon anledning blivit svarta, byte av fönster, golv och väggar, köksredskap och porslin p.g.a. ”slitage”
    Allt ska betalas och alla ska ha lön, inte minst dom nyimporterade husväggsstöttorna!
    Men det är ju precis så här en lönsam bondgård skall skötas i det nya Sverige år 2013, eller hur…?

  3. Jag hittade en annan artikel som relaterar till fallet.

    http://allehanda.se/start/solleftea/1.5553396-kvickroten-laggs-ned

    Det var inte så mycket kostnaden påstods det. Men det kostade ju en del i alla fall.. Och så var det svårt att hitta lämplig personal. Det har säkert blivit lättare nu.. Vänta bara. Det kommer att behövas tolkar, och så blir det utryckningar när någon känner sig kränkt.

    Muslimernas syn på djur vill jag inte ens tänka på.

    Du, Pettersson! Kan vi inte försöka ersätta ordet brukare. Själv tycker jag att det låter riktigt illa. Ett påhitt av politiker och tjänstemän. Kanske för att riktigt skilja ut de omsorgsbehövande och trycka på vilket underläge de har. De är verkligen inte som vi andra, nyttiga. De som behöver omsorg. Så nedlåtande.

    Kom gärna med förslag!

  4. Att se vad som händer i landet och detta efter att ha set den Norska dokumentären om Brödraskapet få jag ångest. existentiell ångest.

    Inte förlamande ångest men en ångest som gör att man är beredd på motstånd mot det som händer i Sverige/Europa med alla till buds stående medlen. Jag vill inte leva i ett Islamsk Europa

  5. Det är likadant med tidningen Faktum. Den brukade säljas av f.d. alkoholister, men nu är det bara nysvenskar och romer som säljer den.
    Jag vet inte hur det är med Situation Stockholm, men här i Göteborg har nysvenskarna trängt ut de verkligt behövande.

    • Sak samma resultat över hela den del av landet, där ”berikarna” brer ut sig..M.a.o.från Ystad till långt upp i norra Lappmarken hittills !

    • Att se vad som händer i landet och detta efter att ha set den Norska dokumentären om Brödraskapet få jag ångest. existentiell ångest.

      Inte förlamande ångest men en ångest som gör att man är beredd på motstånd mot det som händer i Sverige/Europa med alla till buds stående medlen. Jag vill inte leva i ett Islamsk Europa

      • Folk ha börjat tjuvjaga vargarna s, det finns annat ”vild” i landet som måste hållas efter som verkligen inte hör hemma på våra breddgrader.

Kommentera