Höst i Södermanland

I morse var det lite småkyligt och en lätt dimma kröp innanför skjortan. På åkrarna samlas tranorna och äter spillsäd, snart är det dags att flyga söderut. Kanske redan idag när dimman lättar och det blir en fin termik.

Spindelnät i tusental samlar dagg innan solen torkar upp och börjar värma, då öppnar sig solrosorna och riktar sig åt samma håll som solande damer men några sådan syns inte till, det är bara djuren, fåglarna och en udda figur med kikare och kamera som är vakna.

I viken fiskar hägrar ett bra tag till, de syns flyga från och till sin koloni med krokig indragen hals till skillnad mot tranorna som flyger med rak hals.

En rävunge smyger omkring, omedveten om att hade det varit jägaren med bössan istället för Pettersson med kameran hade han varit död nu – det gäller att vara försiktig och inte gasa på för mycket tycks kråkorna kraxa då jag far hemåt för att väcka den oäkta hustrun…

4 thoughts on “Höst i Södermanland

  1. Ja, bilderna talar för sig själva, upplevde samma lycka i morse med sol och dimma…det är därför Sverige ska vara Sverige, Spanien ska vara Spanien…osv. Det ska inte vara ett gytter av multikulti, vi ska kunna njuta av varandras länder, historia och seder. Den som inte förstår det kan ta sig tillbaka till sitt hemland!

  2. Även här i Norrland har vi en underbar höstdag. Tranorna har flugit söderut. Jag hörde deras tutande adjö när de for.

    När jag var liten smög jag på tranorna. Jag hade märkt att de behövde en startsträcka innan de kunde lyfta. Så jag smög på dem och sprang allt jag kunde men lyckades aldrig fånga någon.

  3. Vilka vackra och lugnande bilder, njöt av dem, den där 50-skylten fick mig att associera till de i närmaste 50 år som vi priviligerade svenskar har njutit av, synd att det är slut nu.

Kommentera