Taxikaos blir politisk fråga

LUND. Taxikaoset har nått en politisk nivå vilket får stöd av flera chaufförer. – Rensa i taxiträsket! Ta hit polisen och skattemyndigheterna. Sätt press på de oseriösa svartåkarna, säger Nehat Idrizi, taxichaufför i Lund sedan flera år.

Han och samtliga chaufförer som Sydsvenskan pratar med är ense om att det behövs samhällsinsatser för att komma åt taxikaoset. Vilket även stöds av tekniska nämndens ordförande Ronny Johannessen (M).

Mohammed Basch driver sin egen rörelse, är inte ansluten till något större bolag och säger att han arbetar tretton timmar per dygn. – Det finns alldeles för många oseriösa taxichaufförer som slår ut alla som sköter sig. Om polisen gjort en razzia nu medan vi står här och pratar, hade hälften av bilarna försvunnit, säger han upprört.

Hans kollega, Nehat Idrizi, håller med: – Vi saknar polisen. De borde komma hit ett par tre gånger i veckan för att kontrollera bilarna och förarna. Här finns förare som har a-kassa och socialbidrag och kör. En del chaufförer tar inte kontokort utan tvingar kunden att ta ut pengar ur bankautomaten för att sedan stoppa de ”svarta” pengarna i sin egen ficka.

Ronny Johannessen uppger att han blivit kontaktad av studenter, pensionärer, affärsmän och andra som tvingats betala ockerpris för en taxiresa. Dessutom har han en egen erfarenhet.

– Jag fick betala 275 kronor från stationen till Mejeriet, en resa som borde kosta 80 kronor. Först skrattade jag åt chauffören. Sedan sa han att jag kunde ringa polisen som skulle konstatera att jag ingått ett avtal med chauffören och därför skulle betala.

Ronny Johannessen mål är att tekniska förvaltningen fördjupar samarbetet med Skattemyndigheten och polisen för att gallra i taxinäringen. Något som välkomnas av Mohammed Basch. – I dag är det rena vilda västern inom taxi. Hela branschen ligger illa till. Vi måste ha en reglering, det går inte att fler får taxikort. Genom Arbetsförmedlingen utbildas chaufförer som inledningsvis får 24 000 kronor i månaden när de börjar köra och konkurrera ut oss som försöker vara seriösa, säger Mohammed Basch.

-Pettersson håller inte med. Det är inte Vilda västern inom taxibranschen – Det är vilda Mellanöstern…men gnäll inte mångkultur var beställt, mångkultur har vi fått. Ordning och reda med fasta priser är tydligen inget för Sverige.

Taxikaos

Sydsvenskan 

6 thoughts on “Taxikaos blir politisk fråga

    • Alla dina 3 hjärnceller får plats i en toalettstol. Spola med din förebild Åkesson så är världen en bättre plats. Man börjar rensa på botten där ni båda är. Och lugn med Biran. Dränk inte ditt vissna liv i en burk. Gå dränk dig i Östersjön istället. 🙂

  1. Lund är inte störe än att man nästan alltid kan gå. Dessutom finns det rätt bra busstrafik. Taxi borde föra en tynande tillvaro.

  2. Sen skriver PK-media att det är rasism när man vill ha en svensk taxichaufför?

    I Oslo har mellanöstern tagit över taxibranschen. Det innebär bl a att folk missat sina flyg p g a att föraren stannat på motorvägen för sin bönestund.

    När de slagit ut all inhemsk konkurrens gör de som de vill.

    Samma sak inom köttbranschen, snart har de tagit över och allt är halalslaktat, inte grisköttet för det ska förbjudas.

Kommentera