8 thoughts on “En biskops syn på demokrati

 1. Om det är Biskopar eller präster så dryper Svenska Kyrkan
  idag av dessa Mähän som tror sig om att skriva folk på näsan
  över vad människor ska tycka. Och vad fan menar han med
  omprövning av valsystemet?? Har han fullständigt tappat
  förståndet, menar han att bara personer med rätt uppfattning
  ska få lov att rösta i kyrkovalet? Är han så senil, så tycker jag att
  ’han kan ta och konvertera till Islam där han passar bättre in bland
  andra forntidsreliker. Men han har kanske samma inställning till
  kyrkans framtid, som en viss statsminister har till landet Sverige
  det är bara att köra det i botten!

 2. Jag tycker att det skall krävas att man tror på trosbekännelsen om man skall vara aktiv i kyrkan – och då menar jag allt från kyrkofullmäktige till vaktmästare. Det är ju den som gör kyrkan till just kyrka.

  Det vore lika löjligt att ha mig som ansvarig för en nykterhetsförening som att ha en vänsterpartist (som delar den ateistiska synen) i kyrkofullmäktige

  • Jag håller med dig. Jag som inte tror på amsagor ska egentligen inte ha någonting att säga till om i kyrkan. Det var en av anledningarna till att jag gick ur (förutom de dryga 4000 per år man slapp betala i skatt)

 3. Biskopen har säkert redan läst den nya Trosbekännelsen inom den kristna kyrkan, men hela folket har nog inte läst den, så jag hjälper biskopen med att få ut ”Den nya trosbekännelsen” i Cyberspace. Biskopen har nog redan konverterat till en annan trosbekännelse, men det är ju inte till honom jag vänder min fromma önskan att vända andra kinden till.

  DEN NYA TROSBEKÄNNELSEN

  ”Vi tror på Multikultis allsmäktiga kraft,
  – himlens och jordens skapare.
  – Vi tror på Jesus från Södertälje, Multikultis snart ende son, Vår
  Herre,
  – som blev till som människa i Solna,
  – föddes av lön från Röda Korset,
  – led under Sverigedemokraterna,
  – korsfäste Ny Demokrati, dog politiskt och begravdes,
  – steg ned till det mediala dödsriket,
  – uppstod från de politiskt döda på tredje dagen,
  – steg upp till chef för utredning om ”främlingsfientlighet och rasism”,
  – sitter i Multikultis, den allsmäktiges, högra sida
  – och skall komma därifrån för att döma levande och döda.
  – Vi tror på invandringen,
  – den heliga invandringen,
  – det heliga urvattnade flyktingbegreppet,
  – de heliga flyktingbarnen,
  – brottens tillåtelse,
  – kroppens alla öppningar och
  DET EVIGA NEDTRYCKANDET AV SVENSKEN”.

  • Som den store Luther, så skriver jag mina förklaringar till allt det som kommer den Protestantiska kyrkan till del. Jag kallar det Ollis förklaringar och kommentarer.

   Utomordentligt, välformulerat, sanningsenligt, med den Svenska muslimska kyrkan i centrum för en ny tidsepok. Profeter, predikanter, profosser, ärkebiskopar och vanliga feta prostar, predikar om den yttersta ynnesten att få vara med om pedofeten Muhammeds uppenbarelser. Galna biskopar, och osjäliga själsförstörande kyrkoherdar och komministrar samt Peter Wejderud och hans religionsfanatiska parhäst Salpy Eskidjian Weiderud, deltar skadeglada i nedmonteringen av den svenska välfärden.

 4. Han drömmer om en förbrödring som aldrig kommer att ske. När de tar över hans kyrka och bygger om den till en moské blir han ett huvud kortare.

 5. Hans-Erik Nordin Strängnäs stift är biskop i bland annat Södermanlands och Örebros län. Där finns det många rikligt kulturberikade kommuner så biskopen har ju fått många muslimer att leka mamma, pappa och Gud med, så varför beklaga sig över en begynnande religiös väckelse från SD. Det verkar som om den ”gode” biskopen inte anser att alla har samma värde i hans stift, utan han väljer att dela upp stiftets invånare i ett ”vi och dom samhälle” där han anser att de som röstar på SD är en sämre sorts människor. Var någonstans i Bibeln står detta Hans-Erik Nordin? Kan du vara vänlig att slå upp detta och visa oss sörmlänningar svart på vitt. Om inte tycker jag att du rimligen bör avgå, efter dina yttrande i denna fråga.

Kommentera