Ensamkommande flyktingbarn – kostnad PER DYGN


Nedanstående bild är de värsta exemplen, snittkostnaden för de ljugande unga männen ligger på 2 500 kronor per person och dygn.

Migationsverket räknar med 3 500 stycken ”barn” i år, förra året kom 3 400 stycken.

3 500 x 2 500 x 365 = 3 193 750 000, alltså nästan 3,2 miljarder för boendet sedan tillkommer Migrationsverkets, polisens, kommunernas och övrigas kringkostnader.

Grattis Sverige och Attendo.

Som jämförelse kostar ett enkelrum på Grand Hotell, vilket anses vara Sveriges finaste, 2 900 kronor/dygn.

Märkligt att inte våra PK-journalister tar upp detta varje gång det ska sparas på ett äldreboende eller på barn som har funktionshinder eller…

Ensamkommande

 Migga_X twitter       Ensamkommande flyktingbarn PER DYGN 


19 responses to “Ensamkommande flyktingbarn – kostnad PER DYGN

 • Swedish Surströmmings-politics | Warewhulf

  […] every parentless refugee child (under 18) costs the Swedish state roughly between 1 – 3 million SEK a year per person, since March of this year the Swedish Migrationsverket (immigration bureau) […]

  Gilla

 • jgarn

  Ensamkommande skäggbarn, dvs parasiter kostar 6,2 miljarder per år, att lyfta våra fattigpensionärer över fattiggränser kostar 4,5 miljarder per år. De falska hycklarna i 7-klövern väljer parasiterna. En stor jävla spark i arslet vill jag ge hela detta politikerpatrask.

  Gilla

 • Kenta

  Läste en artikel om att dom flesta ensamkommande flyktingbarnen kommer från afganistan via Iran?
  Rätt eller fel?
  Egen upplevelse är att den förmedlare som handlägger sk jourhem, familjehem är invandrare från Iran?
  Tillfällighet eller ett nätverk för denna grupp av unga flyktingar?
  Nyfiken om fler har delat denna upplevelse.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är ofattbara summor det handlar om och det är väl bara rikemansbarnen som kan ta sig ända upp till Sverige.

  Gilla

 • TH

  Och det finns inga pengar säger den offentliga sektorn….

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Skulle vara intressant att se vilka storkapitalister som sitter och göder sig bak dessa ”riskkapitalbolag”..Kanske t.o.m. delar av dem,som även sitter i Sveriges Riksdag ?

  Gilla

 • Skattefinansierade vinster | Petterssons gör skillnad

  […] Tidigare på Petterssons. Sätt gärna den redovisade kostnaden i SVT:s reportage i kontext med denna kostnad som läckt ut från Migrationsverket. […]

  Gilla

 • Sala kommun ”tvingas” bygga LSS-boende

  […] Petterssons blogg har som vanligt skrivit en mycket bra artikel om kostnaden för dessa ”ensamkommande flyktingbarn” 2013: […]

  Gilla

 • oldman94

  Jo då detta är en del av det isberg som Titanic går med full fart rakt emot. Norge har räknat ut att invandring kostar i medel 4Miljoner/person….livslångt…..dessa ”barn” kostar alltså på ett år det som migrationen i Norge i medel kostar…dvs dom är ”dyra”. Fördelar man ut denna kostnad på 4 Miljoner över 80 år men ackumulerar så hamnar man på att vi just nu har en kostnad på nästan 200 Miljarder ÅRLIGEN och det kommer ju att öka ett bra tag till eftersom vi fortfarande importerar massivt…

  Gilla

 • Världens barn | Petterssons gör skillnad

  […] annat är att ett så kallad ensamkommande ”barn” kostar 2500 kronor i genomsnitt per […]

  Gilla

 • KarlJohan Lindevall

  Tyvärr måste man hålla med de talrika personer som anser att svenskarna är det dummaste och mest godtrogna folket i Europa.

  Gilla

  • Lena99

   En sådan klok kommentar ger många ”tummar”upp !

   Gilla

  • Ed Crane

   Lindevall det låter svenskt. Men om du är svensk så kackar du i eget bo. Om du är utlänning så tycker jag att du skall hålla käft.
   I vilket fall så lever du här och tar förmodligen del av de fördelar som det ger.
   Passar inte galoscherna så finns det andra länder där du kan sitta och förtala folket.
   Men skulle du bli sjuk, så kommer du nog som ett skott hem. Till SVERIGE,

   Gilla

   • Stenbock

    Lindwall avsåg troligen de svenskar,som lagt sin röst på 7-klövern.Vid denna tidpunkt (sept.-13) c:a 90 %,idag om de 80 …En liten,men dock ljusning !

    Gilla

 • Argus

  ”Vi är ett rikt land, vi har råd.”

  Eeeh… Fel tempus; Vi var ett rikt land, vi hade råd. Med nära en halv miljon arbetslösa och ytterligare 600 000 som kanske jobbar en timma per vecka och en drös med ofränder som cashar in 20 – 30 papp skattefritt per månad, katshing, är det ett under att vi inte redan konkat.

  Jag har en bekant som är chef inom den kommunala äldreomsorgen som tidigare nästan betraktat mig som dödsnazistrasist då jag är öppen med vilka prioriteringar som jag vill se. Jag nämnde dessa siffror härom dagen och överraskande nog så var de kända för henne. Hon fick nästan tårar i ögonen då jag frågade vad hon kunde ha gjort för de gamla med samma resurser. Det är för övrigt inte jag som är dödsnazistrasisten numera utan Reinfeldt, Ullenhag & Co.

  Ännu mera floskler; ”Vad är väl en gräns”. Jo, det ska säga dig söndercurlade lilla vän, det är det ställe som svenska folket har kommit till, hit men inte längre.

  Gilla

 • Stefan K

  Reinfeldt talar om att vara aktsam med skattemedel och övriga partiledare i 7-klövern nickar instämmande. Sjöstedt talar t.o.m. om att höja skatterna rejält för att försörja svensk välfärd. Behövs det?

  Räkna förresten ut vad ett dygn för 1 ensamkommande ”barn” på Attendo LSS i Rökaholm skulle kunna göra för nytta i 3:e världen med hjälp av Läkare utan gränsers uppgifter.
  http://www.lakareutangranser.se/vad-racker-pengarna

  Integrationsminister Myten anklagade Jimmie Åkesson i förra söndagens Agenda för att inte ha något hjärta när han vill hjälpa miljoner flyktingar istället för några tiotusen i Sverige.
  Var sitter egentligen ditt hjärta Myten, när du lämnar miljoner barn åt sitt öde?

  Gilla

 • Lena99

  Siffrorna talar sitt tydliga språk, Sverige styrs av kapitalistkommunistisksocialistisk maffia. Nomenklaturen sitter vid det dignande bordet och skatteträlarna betalar kalaset. Vi betalar och får samtidigt vårt land våldtaget och ockuperat av nomenklaturan, med bankkonton på bland annat Cayman Island.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Tydligen har de också en rikligt tilltagen dagpenning,för sitt förfogande.
  Såg idag vid butikskassan,ett av dessa ”barn” som bläddrade bland sina 500-sedlar !

  Gilla

 • ossie

  Tänk vilken bra äldre och demensvård och annan sjukvård och mycket till vi kunde fått för dessa pengar som slösas bort på ljugande parasiter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: