Hederskulturen inte muslimers fel

Vänsterskribenten Lisa Magnusson skriver i Metro att hedersproblematiken inte är en muslimsk företeelse.

Skamkulturen som Magnusson väljer att nämna det, ska inte förknippas med muslimer, utan är något som även finns inom kristendomen och andra religioner/kulturer. För att belysa problematiken i den kristna världen inklusive Sverige, så rabblar Magnusson upp exempel från 1800-talet och tidigare.

Jodå Lisa Magnusson, det fanns problem i Europa med både skamkultur och hedersvåld, men idag skriver vi 2013 i almanackan och de moderna exempel du väljer att belysa är ingenting mot det som den muslimska världen visar upp.

Källa: Metro

6 thoughts on “Hederskulturen inte muslimers fel

 1. Hon har delvis rätt i att muslimer inte har monopol på skamkultur. Däremot har MENA-folk oligopol på det.

  Vi i Sverige har ingen lysande historia direkt, det har varit en lång utveckling för att komma hit, men därför finns det heller ingen anledning att vrida den tillbaka genom att importera kulturellt efterblivna en masse.

  Därför ska vi också avhålla oss ifrån att lägga oss i andra länders system därför att vi helt enkelt inte förstår oss på dem och istället för att föra utvecklingen framåt så orsakar vi en backlash, Egypten, Kosovo och Turkiet är avskräckande exempel.

  Islam är icke reformerbart, det har Muhammed slagit fast i Koranen. Alla försök resulterar i en fatwa på direkten och samma anledning är det att det råder krig mellan de olika tolkningarna.

  Därför håller jag med Sarah Palin.

  • Det är så sant. Detta problem har funnits i varianter även här, men skillnaden är att MENA-området befinner sig mentalt i det stadium resten av världen var på den tiden vi hade någonting som liknade dagens hatkulturer.

 2. Att det är 2013 nu , det har inte en Puckobrud som
  Lisa Magnusson förstått, eller vill inte förstå. Att
  kristendomen har varit auktoritär, men som har fått
  rätta in sig i ledet ska väl inte försvara att vi släpper in
  en religion som tror sig stå över alla lagar och bestämmelser
  nämligen Islam, som närmast kan betraktas som ett svårt
  sjukdomstillstånd.

Kommentera