Södertälje – vi är bäst på invandring

Migrationsverkets beslut att ge samtliga Syrien-flyktingar permanent uppehållstillstånd kom väntat för Södertälje, och kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S)

– Jag delar deras beslut, nu kan de syriska flyktingarna etablera sig i Sverige. Situationen för oss är bekant, vi har haft flyktingar från Irak samt anhöriginvandring.

Vad det innebär för Södertälje är inte helt klart, men Boel Godner räknar med att det kommer ett stort antal anhöriginvandrare nu.

– Det är framför allt rätten att ta hit sina anhöriga som det permanenta uppehållstillståndet innebär. Migrationsverket räknar med att det kommer 14 000 syrier till Sverige, och hittills har Södertälje tagit emot tio procent, så i så fall blir det 1 400, säger Boel Godner.

– Vi har mest erfarenhet, och är väl bäst på flyktingmottagning i Sverige. Men helst vill man ju att hela Sverige hjälps åt.

Kommentarsfältet är intressant!

Exempel: Godner säger: Vi har mest erfarenhet, och är väl bäst på flyktingmottagning i Sverige.

”Äntligen är Södertälje bäst, men knappast någon merit för skattebetalarna och unga familjer som söker lägenhet. Finns det någon mera än Godner i Södertälje som förstår sig på den politiska glädjen?”

”Hur länge ska det här vansinnet få hålla på innan folk får nog?!”

”Inte undra på att Secret Service ser Sverige som ett högrisk land när vi har noll koll på vilka som får komma hit!”

”1 400?? Hur räknar du Godner??

Om det kommer c:a 14 000 stycken till Sverige, och 10 % kommer flytta till Södertälje räknat på att vi hittills tagit emot 10 % då är det 1 400 personer. Men de 14 000 stycken som kommer har väl mer än en anhörig?

Säg att de har 4-5 anhöriga i snitt så hamnar vi nog närmare sanningen.. det skulle innebära runt 5000 fler personer till Södertälje som inte drar in en spänn i kassan utan endast kostar en rent ut sagt jäkla massa pengar!”

”–Vi har mest erfarenhet, och är väl bäst på flyktingmottagning i Sverige” säger du.

  • Är det bäst att låta upp till 10 personer bo i en 3:a?
  • Är det bäst att ha så hög arbetslöshet som vi har bland utlandsfödda?
  •  Är det bäst att ha hela områden som är segregerade?
  • Är det bäst att vi har så höga kostnader för flyktingar och invandrare att våra barn inte får den utbildning de behöver i skolan?
  • Är det bäst att våra äldre inte får den omsorg de förtjänar p ga att vi inte har pengar i kommunen?

Inse fakta, det är fullt!”

===

I samma tidning (LT) kan vi läsa att Afram Yakoub, ordförande för Assyriska riksförbundet, känner sig kluven. Samtidigt som han gläds åt att familjer kan återförenas menar han att beskedet kan sända ut fel signaler.

– Det ger liksom intrycket att det är grönt ljus och fritt fram att komma hit, men väl här kan det blir svårt. Vi har räknat ut att närmare 7 000 personer kan komma hit, många av dem till Södertälje och det är svårt för en kommun att ta hand om så många på rätt sätt.

Han tycker snarare att Sverige borde ge politisk och ekonomisk hjälp på plats.

– Majoriteten av minoritetsfolket vill ändå stanna. Sverige borde och kan verka politiskt för att ta hänsyn till minoriteter i landet, säger Afram Yakoub.

Där finns en glädjestrålande Chamoun Zitou som stolt berättar att han kom till Södertälje för 14 månader sedan men att han kvar i Syrien lämnade sin fru och två söner, tio och tre år. Dessutom är tre-åringen svårt hjärtsjuk enligt P1. En riktigt tuff arab!

===

I samma tidning figurerar även en duckande Myten Ullenhag.

-Pettersson håller med kommentaren ovan och f.d. statsminister Ingvar Carlsson (S) som redan 1989 yttrade de kloka orden ”Sverige är fullt” och stängde gränsen.

 

 

7 thoughts on “Södertälje – vi är bäst på invandring

  1. Idag var det åter klagomål från de 220 syrier som är förlagda i Grytan 5 km utanför Östersund trots löftet om att de nu får stanna och ta hit sina familjer. Förvånar mig dock över att en man kan lämna sin fru och sina små barn i krigets Syrien och sätta sig själv i säkerhet först.
    Klagomålen nu gällde att de inte får tillräcklig information. Migrationsverkets personal är bara tillgängliga 2 – 3 dagar i veckan och det duger inte tycker de. De har också en minivan som skjutsar de som vill in till stadens city men den tar bara 8 pers åt gången, de vill kunna ha möjlighet att åka så ofta de vill. Naturligtvis finns det stadsbussar men det kostar visst en slant.
    Någon hade försökt gå de 5 km in till city men det var fruktansvärt för det tog honom 4 timmar.

    Helt klart gillar de inte svensk natur (det är väldigt vackert ute i Grytan) och fritt för barnen men jag gissar att Södertälje kommer att få ta emot några härifrån. Migrationsverket sa att i går kom 250 st till hit, mestadels från Syrien.

  2. Jag förstår inte den fobiska och främlingsfientliga rädsla för invandrare. Alla vet ju att varenda en av dem är en miljardvinst för sverige i allmänhet och för kommunen i synnerhet. Ändå så finns det kommunpolitiker som klagar. Vad kan det bero på?

    Påstår de att en kommun inte kan ta emot alla invandrare? Hur främlingsfientligt och hatiskt är inte det? Sverigedemokrater säger ju att sverige inte kan fortstätta med den extrema invandringspolitiken, att sverige inte kan vara den so är mest extrem. Det kommunpolitiker känner på kommunal nivå har ju kritiker av invandringspolitiken påpekat på riksnivå.

    Det kvittar om en kommun tar alla eller om alla kommuner tar emot några. Kostnaden är i princip densamma för skattebetalarna oavsett. Och nej, den formen av invandring som idag förekommer är inte någon vinst. Ingen har lyckats visa någonting som ens påminner om den fantasin, med de få fakta som tillåts samlas in har man däremot redan visat att det är precis tvärtom mot vad de med livlig fantasi påstår.

  3. När det gäller sjuk-klöverpolitik borde vi göra som Odysseus besättning stoppa vax i öronen så att vi inte fallet för ”Sirenernas förödande sång”.
    Många av mina svenska utlandsboende bekanta gjorde inte det, de lyssnade på ”sången” och flyttade tillbaka till Sverige, så klart att längtan var stor för en del men huvudskälet var att förmögenhetsskatten och arvskatten togs bort, att det ska vara så svårt att fatta, skatter tas bort och skatter kommer till, det är politik och inte att lita på. Nu ligger alla deras papper på bordet och vid nästa val är det troligt att det ”röda blocket” vinner, Sveriges gigantiska och okontrollerade invandringspolitik ska betalas med vilka medel är det tänkt ? Kan tänka mig att Magdalena Andersson har mardrömmar, kommer det att finnas några pengar kvar när Alliansen lämnar ? ”Brända jordens taktik”.

  4. Hade jag en bostadsrätt i Södertälje skulle jag kontakta migrationsverket och be dem om ett bud. Snart är den väl helt värdelös i alla fall för svenska köpare.

    • Fakta är att jag för en vecka sen mailade och frågade om de ville hyra min lägenhet (gjorde bara lite research 🙂 ) Men de hyr inte av privatpersoner. Men det går tydligen bra om man registerar en firma.

  5. Jag tror att det kommer att bli riktiga storfamiljer på
    10-12 personer som kommer hit, eftersom ingen kontroll
    görs, vet dom heller inget om vilka som i verkligheten
    tillhör familjen, Dum Sverige i sin prydo! Jag förstår att andra
    länder rister på huvudet åt denne galne dåre som med fulla segel
    kör landet rakt ner i avgrunden. Om inte Svensken 2014 entledigar
    idioten från makten så är loppet kört för all framtid.

  6. Detta kan vara bra i längden även om det är en katastrof för stunden. Vi måste få till stånd en helt annan regim 2014 eller senast 2018 och för det behöver vi väcka den tysta majoriteten som antingen knyter näven i fickan eller tror att ”det löser sig alltid”.

    Inte förrän de drabbas själva i sin trappuppgång eller i sitt villaområde kommer de att vakna och ompröva sin inställning. Som jag brukar skriva så uppfattar jag det som att många har börjat vakna men ännu inte är beredda att att faktiskt göra något åt det men med katastrof efter katastrof blir det allt svårare för vår politiska adel med bistånd av mytomedia att täcka över skiten och slutligen så kommer det till en förändring. Problemet är då att det då har gått så överstyr så att det troligen kommer att ske en kraftig politisk gir ner i något annat dike som vanliga, vettiga människor annars undviker.

Kommentera