Norska Valet: Frp förberett på asylmotstånd

Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen är medveten om att partiet kommer att möta tuff borgerlig opposition till kravet på slutna förläggningar.

Jensen betonar att hon inte kommer att förhandla någon regeringsplattform med VG, men är också medveten om att det kommer att bli en dragkamp där Frp inte kan vinna varje strid.

Vi kommer att använda vårt väljarstöd till att uppnå största möjliga effekt i förhandlingarna med de övriga partierna. Men förhandlingar innebär att alla måste få genomslag för något av sin politik, och där blir det storleken som avgör, säger Jensen.

asylområdet är det helt uppenbart att vi kommer att få motstånd från de andra partierna om förslaget för slutna asylmottagningar märkligt nog eftersom det ska gälla för de människor som kommer till Norge utan identitetshandlingar. Vi vill veta var de är, de andra anser uppenbart inte att detta är ett problem, fortsätter hon.

Hon säger att Frp ska vara klara och tydligai sina krav på asylområdet. Hon kommer att fortsätta kämpa för en sluten mottagning, men påpekar att det finns fler viktiga frågor:

Det är lika viktigt att minska handläggningstiden för UDI, då det handlar om vår förmåga att integrera människor som beviljas uppehållstillstånd, och returnera dem som inte får uppehållstillstånd, säger Jensen.

Läs vidare på VG.se

VG.se

Frp senaste nytt 

Dagens mätning gjord 28-29 augusti är här och innebär ett tapp för Frp på 0,4%

Les også:Frp diskuterer drastiske tiltak mot innvandring

3 thoughts on “Norska Valet: Frp förberett på asylmotstånd

Kommentera