Har jihadister socialbidrag medan de krigar i Syrien?

DANMARK. Liksom Sverige har Danmark unga män med muslimsk invandrarbakgrund som reser till Syrien för att slåss tillsammans med islamistiska milisgrupper. Dansk Folkeparti har flera gånger krävt att regeringen utreder huruvida dessa ”danska” jihadister uppbär danskt socialbidrag medan de är i Syrien. Regeringen har nekat, och hänvisat till att den danska säkerhetspolisen vill hemlighålla jihadisternas namn av utredningsskäl.

Nu har emellertid minst en hemkommen jihad-krigare öppet gått ut i media och berättat att han stridit i Syrien. Därför menar Dansk Folkepartis Peter Skaarup att argumentet om hemlighållande av namn inte längre är relevant, och att det nu är dags att utreda om jihadister kunnat utnyttja de danska välfärdssystemen samtidigt som de är i Syrien och krigar för Allah och ett muslimskt kalifat.

Den hemkomne jihadisten heter Ahmed Samsam. Han är en tungt kriminellt belastad 23-åring från det ökända invandrarghettot Vollsmose utanför Odense. På sin Facebook-sida uttrycker Ahmed Samsam sin uppskattning för det land som gett honom och hans familj en fristad. Bl.a. skriver han att danskar är ”smutsiga djur som ska utrotas”.

-Pettersson har länge undrat hur pojkarna finansierar sina terrorresor runt världen – vet du Myten?

Ahmed jihadist Den korte avis

4 thoughts on “Har jihadister socialbidrag medan de krigar i Syrien?

  1. […] Herr Ahmed Samsam var med på bloggen redan år 2013, då stod det så här: Liksom Sverige har Danmark unga män med muslimsk invandrarbakgrund som reser till Syrien för att slåss tillsammans med islamistiska milisgrupper. Dansk Folkeparti har flera gånger krävt att regeringen utreder huruvida dessa ”danska” jihadister uppbär danskt socialbidrag medan de är i Syrien. Regeringen har nekat, och hänvisat till att den danska säkerhetspolisen vill hemlighålla jihadisternas namn av utredningsskäl. […]

  2. Vad är det där för en vekling? Var det jobbigt och känna motstånd? Komma hem innan jobbet är gjort? Hans allah verkar vara en svag jävel som inte ens klarar av assad.

    • Legoknektar ska naturligtvis betalas av dem som använder dessa.
      Allt annat är givetvis i högsta grad både omoraliskt och felaktigt och Qatar och Saudiarabien som bedriver jihadkrig i Syrien är ju inga fattiglappar heller. Om herrar och damer i världens sämsta regering inte ens förstår detta, anser jag att de bör sparkas med omedelbar verkan. Annars tillhör ju den svenska regeringen juridiskt krigshundarna.

Kommentera