USA angriper Syrien natten till fredag


Några notiser från Rysslands röst, som synes lite annorlunda än västliga rapporter.

USA angriper Syrien natten till fredag

Fartyg och USA:s och Storbritanniens flottiljer i östra Medelhavet kommer troligen att slå till mot mål i Syrien med bevingade missiler natten till fredagen, efter omröstning om en militäraktion mot den syriska regimen i det brittiska parlamentet, uppger amerikanska tidningar och tevekanaler.

Angreppet spås vara i flera timmar och kommer att rikta sig mot syriska förband som potentiellt kan tillgripa kemiska vapen, samt staber, kommunikationspunkter och startanläggningar för att avfyra missiler, uppger medier med hänvisning till anonym källa i Pentagon.

Bevis: Syriens myndigheter har ingenting att göra med kemattack

Syriens myndigheter har lämnat till FN:s inspektörer några bevis på att de inte använt giftiga ämnen, sade Syriens biträdande utrikesminister Faysal Mikdad till journalister i Damaskus.

Den syriska regeringens trupper har aldrig använt kemvapen. Bevisen på det har vi lämnat till FN:s inspektörskommission, sade Mikdad. Tidigare besökte han kontoret där inspektörerna befinner sig.

Diplomaten förkunnade också att USA, Storbritannien och Frankrike hjälpte rebellerna i Syrien att använda kemvapen och snart ska samma terrorister använda kemiska vapen mot Europas invånare.

Carla del Ponte: gerillor bakom kemattacken i Syrien

Vittnesmål av ögonvittnen och skadade i Västra Ghouta utanför Damaskus talar med all uppenbarlighet för att nervgasen sarin brukades av de oppositionella, uppger Carla del Ponte, medlem i kommissionen för utredning av tänkbara brott mot mänskliga rättigheter i Syrien.

Expertkommissionen har inte hittat några bevis på att kemvapen lär ha brukats av regeringstrupperna, underströk del Ponte.

Emellertid har FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon understrukit att FN:s arbetsgrupp i Syrien behöver tid för att fatta beslut och ställa samman en rapport.

Saudiarabiens armé i krigsberedskap, brittiska stridsplan på Cypern

Saudiarabiens armé har försatts i full stridsberedskap mot bakgrund av Västs varningar för ett missilangrepp mot Syrien, uppger medier.

Emellertid anmärker medierna även att den brittiska flygbasen Akrotiri på Cypern eventuellt blir samlingsplats för flygskvadronerna i händelse av en militäroperation mot Syrien. Sedan i måndags har stridsplan börjat anlända till basen som ligger på cirka 160 kilometers avstånd från Syrien.

Utöver detta så finns det uppgifter att angreppet mot Syrien troligtvis kommer att utföras med bevingade Tomahawk-missiler från fartyg i Medelhavet.

 


15 responses to “USA angriper Syrien natten till fredag

 • Argus

  I naturen är det slumpen och sedan urvalet som sätter dagordningen men hur är det med mänskligheten och civilisationerna? Peter Jacobsson skrev ”Enda gången det kommit något gott ur USAs inblandning i en konflikt var Koreakriget.” vilket fick mig att tänka på WW2 och USA:s inblandning i det.

  USA:s inblandning i WW2 började precis som idag med materielleveranser för att sedan gå med aktivt sedan man fått en orsak till det. Man ska då komma ihåg att USA blev supermakt först efter Hiroshima och att man inte hade det teknologiska försprånget som man har idag. Både Storbritannien och Tyskland var i början överlägsna i dåtidens högteknologiska gren; flyget och inte minst på motorsidan. Jänkarna licenstillverkade ett mycket stort antal RR-motorer och tyskarna verkar ha blivit ”inspirerade” av samma motorer som till mångt och mycket tagits fram för The Coupe d’Aviation Maritime Jacques Schneider (Rolls-Royce R).

  Vi tror oss veta vem eller vilka som drar i trådarna idag och det förefaller vara samma som bland annat gav oss kapitalismen (införde räntan i Europa), kommunismen (marxismen), psykoanalysen, Ryska revolutionen, kulturmarxismen (68-vänstern) och plundringen av Ryssland efter Sovjets fall (oligarkerna) samt behärskar media (gammel och sociala).

  Slump eller urval?

  Gilla

 • Olli Rein

  Jag anade detta redan i Söndags då jag började med ett inlägg med en jagare på, och en helikopter med en barsk Husseini Obama gående nerför trappan utanför Vita Huset. Det där luktar ju krigsförberedelser. Jag försökte bygga upp den från grunden, men det kom inga besked, men jag hade flera länkar öppna, bland annat till Rysslands röst, den som Pettersson hämtar nästan allt från. Jag kopierade även tidigt i morse två artiklar från SvD om att man skulle anfalla och Carla del Ponte och hennes inställning kände jag till från igår eller måndags.
  Allt förstördes dock för mig när jag fick svår huvudvärk. Tur att Pettersson även tog detta, så vi är med.

  Gilla

 • Pica pica

  Det har hänt förr när kungar och presidenter har tappat i folkets förtroende att de använt sig av krig för att ”återställa sitt anseende”. Kan det ligga något i det även idag?

  Hoppas och tror dock att vi 2013 kommit lite längre än så. Vissa ledare har fel självbild och har en viss tendens att underskatta folks intelligens. Med dagens teknologi behöver vi inte längre förlita oss på vad dessa ledare och deras PK-svans säger åt oss att tro på.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Pica pica:
   Så sant som sagt..
   När Nobels Fredspristagare börjar angripa främmande makter,för att som i detta fall skörda poäng på hemmafronten genomskådas det hela…
   Har ikväll lyssnat till två olika kongressmedlemar i USA som liksom jag är kritiska,och t.o.m. anser att det ligger utanför USAs grundlag,om presidenten själv fattar sådana beslut….utan att ha kongressens tillstånd !

   Gilla

  • Olli Rein

   Alla andra vill jag upplysa om att det finns flera bra artiklar på Every Kinda People läs åtminstone den senaste, de är Berit som skrivit. Så det är svenska och de allra flesta är det.

   http://everykindapeople.blogspot.se/2013/08/banksters-gangsters.html

   Gilla

 • Peter Jacobsson

  Enda gången det kommit något gott ur USAs inblandning i en konflikt var Koreakriget. Sydkorea slapp undan kommunismen och i dag är det en blomstrande nation till skillnad då mot folket i den nordliga delen.
  Men åter till ämnet, För mig verkar det viktiga för Hussein Obama vara att få in ledande islamister på ”tronen”. Därför pumpar man in vapen till ”oppositionen” = Al Queda. Men i de länder där USA startat upp krig, har läget blivit värre för civilbefolkningen. Se på Irak, bara denna veckan har massor av bomber exploderat. I Libyen verkar det också som olika muslimska fraktioner slåss mot varandra. Och förutom det så är min mening att konflikten i Syrien är något som arabförbundet ska ta hand om.

  Gilla

 • Janne

  Att dom aldrig lär sig?
  Blev det bättre i Vietnam efter USA:s inblandning? Knappast! (trots att jag ogillar kommunister av hela mitt hjärta så måste man ändå hålla sig till fakta)
  Och Irak? Fortfarande kaos och elände och dagliga självmordsbomningar -och hundratusentals nya muslimer till Sverige!
  Samma sak i både Libyen, Egypten och Tunisien. Länder som tidigare hade starka ledare som förstod att hålla folket i herrans tukt och förmaning! Nu är jag absolut ingen anhängare av någon av dessa forna ledare, jag anser bara att vi ska låta dessa länder sköta sig själva. Så länge dom inte stör oss så ska vi låta dom leva sitt eget liv utan inblandning
  Och hur gick det i Serbien efter USA:s inblandning? USA stödde muslimerna till 100% och här var det faktiskt bara ryssarna som protesterade! Nu hade ännu ett islamskt fäste bildats i Europa!
  MVH
  Janne

  Gilla

 • Olli Rein

  Detta är de vidriga muslimska ledarna som går i första ledet. I USA är det bara ca 9 % av folket som ställer upp på detta och i Storbritannien inte heller fler. Detta är fegt och helt fel, och kommer att leda till att fel sida vinner kriget, eller att kriget permanentas. I båda dessa fall så kommer det att finnas en stor förlorare, de civila människorna. Skäms ni inte era fega kräk Husseini Obama, Kommunisten François Hollande i Frankrike och kräket David Cameron i GB. De fega allierade kommer inte att närvara och allt görs från långt avstånd. Att Iran har lovat att anfalla Israel med tusentals missiler och att ryssarna kanske sätter in sitt flygvapen tycks tyvärr inte spela någon roll. Gonatt Husseini Obama! Hoppas att du dör snart din lilla skit!

  Gilla

  • Antonspappa

   Bra analys och jag instämmer. Trodde aldrig att jag skulle säga det till dig Olli!

   Men du. Du glömde Israel 😉

   Gilla

   • Olli Rein

    Nejdå Antonspappa jag har med Israel men på förlorarnas sida. Jag får tacka för ditt beröm, men din analys är kanske ännu bättre. De skiljer sig bara från varandra genom Israel, som jag har följt i åratal, och de gör bättre analyser än både du och jag, åtminstone i sådana här stora saker, och de har länge nu haft överinseende med sina mindre grannar och faktiskt haft samtal med Irans ledare om kärnvapen, och avstått från en sådan manöver man skulle ha gjort på den gamla goda tiden, när allt gick deras egen väg.
    De inser nu att andra som Iran har kommit ifatt dem och att de är minst 10 gånger fler totalt, hur många som går att ställa under vapen vet nog ingen.
    Saudiarabien som Pettersson säger har full stridsberedskap, ligger också inom Iranskt missilangreppsområde, och dessa två är inga såta vänner.
    Läs gärna vad USA -bloggen Every Kinda People med svensk text av USA-svenskan Berit. De har skrivit massor, medan jag skulle ha gjort det men haft huvudvärk. Du har en länk här. De har minst fyra bra artiklar på detta, läs åtminstone den första.
    http://everykindapeople.blogspot.se/2013/08/banksters-gangsters.html

    Gilla

   • Antonspappa

    Ja den där artikeln var ju väldigt bra. Jag hade inte så stora förhoppningar faktiskt då länken kom från dig men det var riktigt bra.

    Jag börjar ärligt talat gilla dig Olli!
    Vi har ju haft våra duster men nu känns det nästan som att om vi fick sitta själva i ett rum och resonera så skulle vi nog komma överens på 9 av 10 punkter minst. Det var faktiskt mycket sant där i mitt tycke.
    Det är ju för övrigt samma folk som stod bakom påtryckningarna för kriget i Libyen. Ghadaffi ville ju införa guldmyntfoten och det skulle kollapsa dollarn. Så bankirerna skulle ju vara de stora förlorarna även där.

    Det första de gjorde i Libyen innan ens Ghadaffi hade fallit var ju att inrätta en ny centralbank. Det är helt sjukt.

    Men du. De ”banksters” hon skriver om är ju judiska bankirer som bland annat äger Federal Reserve och tjänar pengar på varenda krona som USA lånar. Du är med på det va?

    Till skillnad från hur vår svenska centralbank är, där överskottet går till regeringen så är ju USAs centalbank privatägd utan någon insyn från USA. Inte ens FBI, CIA, NSA eller kongressen eller presidenten har auktoritet att se vad som försigår där.

    Det är ju bara en massa jävla resande krigande pack som åker från hela Europa och arabvärlden och sedan turnerar från land till land och för ett krig för SUNNI/USA/ISRAELS sak.

    Jag läser fler artiklar från hennes blogg och får mer och mer intrycket att den elit som sitter och styr bakom kulisserna som hon pratar om är samma folk jag syftar på när jag säger sionisterna. Det är de som bara har Israels intressen i första hand och alla andras i sista hand.
    Det är ju de som är de så kallade ”Banksterserna” i den artikeln du länkade till.

    Problemet för USA är att dessa folk är bakom kulisserna oavsett om demokrater eller republikaner vinner. Ron Paul var väl undantaget som bekräftade regeln. Annars så för de olika presidenterna mer eller mindre samma utrikespolitik.

    Den sista presidenten som var emot att ha en privatägd centralbank och som skulle ändra på det var för övrigt JFK.

    Gilla

 • Antonspappa

  Det är klart att den syriska armén inte använt kemiska stridsmedel. Va fan, hur dumma får de i så fall vara. Skjuta iväg de samma dag som FN-inspektörerna anländer liksom.

  Mer eller mindre hela världens oberoende specialister är ju överens om att det inte var fråga om något angrepp med Sarin eller VX-gas.

  Dessa gaser lämnar ju spår efter sig både på offer och i områden i upp till flera månader efter. Men verkar det som att USA vill vänta på svaret?
  Det är ju uppenbart varför de inte vill det.

  Det här är precis bara vad Israel, USA och GB vill.

  Jag antar att vi Sverige bara ska vara glada över att kriget eskalerar. VI står ju helt överlägsna och utan konkurrens när det gäller att ta emot horder av ständigt flödande vinstlotter till vårt land. Gud vad bra det här kommer att bli. Lite fler krigsskadade och känslomässigt mentalt handikappade syrier till Sverige är precis vad som behövs.
  Och allt bara för att Israel och USA vill dra åt snaran lite till runt Iran.

  Kanonbra!

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Finns inte mycket att tillägga efter de kommentarer som kommit in..
   Kanske att jag personligen gärna skulle vilja se,att ryssarna för en gång skull,visar att USA och deras idiotiska vänner i UK och Frankrike inte ensamt bestämer,vad som är rätt eller fel här på jorden !
   Hörs konstigt för en som hatar kommunism.Dock i jämförelse med det högmod som Väst just nu står för,måste man välja sida…
   Speciellt när det i förlängningen blir vi i Europa som får lida för det hela.

   Gilla

  • Kalleman

   Skeptisk till din kommentar, du gillar inte Israel förstår jag, men Israel är det land som kommer att förlora mest om en attack kommer från USA/Nato/EU. Vart tror du vedergällningen hamnar, jo raketanfall mot Israel för att dra in dem i konflikten. Detta har hänt förr och kommer att hända igen. Trist, men sant!

   Gilla

   • Antonspappa

    Israel vill inget mer än att försvaga Iran. Att Hizbollahs kanaler genom Syrien till Libanon blir tilltäppta blir också en stor bonus.

    Det är ingen hemlighet att Israel vill att USA och GB anfaller Syrien. Det kan du läsa överallt.
    Jag tror inte ens att de försöker dölja det själva.

    Varför skulle USA bry sig om Syrien egentligen? Stridsgasen? De försåg ju Saddam med stridsgas mot Iran för inte så många år sedan. Nu är ju inte ens stridsgas använt, eller de orkar inte ens vänta på att få det utrett. Så bråttom har de att skicka sina killar dit att slåss. Det är ju 100-tals konflikter i världen där folk dödar varandra men USA lyfter inte ett finger. Fundera på vad som gör Syrien så speciellt och vilka som egentligen har ett intresse där.

    Raketanfallen mot Israel dödar väl ca 3 personer om året eller så. Jag vill inte förminska de på något sätt men I Sverige dör väl ca 8000 av passiv rökning varje år eller något.
    Har du funderat på hur mycket uppmärksamhet och hur hemska raketanfallen framställs i media kontra till många andra saker som skördar 100 faldigt fler dödsoffer?

    Jag tror Israel själva vet bättre än både dig och mig vad de tjänar på och inte. Och att de vill störta Assad är ingen hemlighet som sagt.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: