Spökplumpen tillbaka

Spökplumpen (The Phantom Blot i original) är en Disney-figur som är en av Musse Piggs ärkefiender skapades av Floyd Gottfredson 1939.

Spökplumpen är från början en främmande spion iklädd svart kåpa som är kapabel till de mest raffinerade avlivningsmetoder, men den står inte ut med att se offret dö eller pinas. Den bygger därför fällor som får ta livet av hans fiender när han själv är utom synhåll.

Spökplumpen dök bara upp i ett enda äventyr i dagsstrippserien, men återkom senare i serietidningsversion. Allra mest torde han ha förekommit i de Europa-producerade Disneyserierna.

Spökplumpen använder ofta avancerade teknologiska anordningar för att överlista Musse. Han är en av de smartare skurkarna i serien och ofta klarar han sig utan att åka fast. Han har samarbetat med både Björnligan och Svarte-Petter. Han ser ofta ner på dem han arbetar med och ser dem som fotfolk och det är inte ovanligt att han lämnar dem i sticket.

Nåväl, nu är Spökplumpen tillbaka med några av sina vänner. Vi ser Spökplumpen nästan dagligen i vårt land och trots att den är en genomkapitalistisk figur som lever på andras arbete, att den ha ett dåligt rykte och fast man inte kan se om Plumpen är en han eller hon så stödjer de vänsterextremistiska feministerna Plumpen.

-Pettersson tycker det är en märklig tid vi lever, att vi låter sådana grymma och opålitliga figurer gå lösa och en del till och med uppmuntrar skiten…

2 thoughts on “Spökplumpen tillbaka

Kommentera