Nya SN – Carstorp luras


Vår lokaltidning – Södermanlands Nyheter – ska förnyas. Det påstår i varje fall chefredaktör Carstorp.  

I Nya SN ska det bli flera lokala nyhetssidor, fler familjesidor, fler kultursidor, utökad lördagsbilaga, nya serier och korsord varje dag, allt enligt tidningens egen annons (22/8). Förändringana börjar den 2 september.

Vem ska producera allt detta material? Som bekant är ju SN-redaktionen, och inte minst lokalredaktionerna, brandskattade på reportrar, reportrar som flyttats över till andra verksamheter i Mediehuset SN (tv, webb etc.), bemanningen och öppettider har skurits ned på lokalredaktionerna – och dessutom råder ju anställningsstopp i hela koncernen och om inte det räcker så ha stora delar av SN flyttats till Eskilstuna. 99:an kan få det tufft att leva upp till alla sina löften under dessa förhållanden. Möjligen är ett dagligt korsord räddningen, det går ju att köpa in till en billig penning.

Även med ett öppet sinne – alla ska ju ha sin chans – tycker jag nog 99:an Carstorp har trasslar in sig när han försöker lura i SN:s prenumeranter att ”satsningen” är till för just prenumeranterna.

Citat: ”I grunden är det här en satsning på er som prenumererar. Det är också därför vi kort efter premiären för ”Nya SN” genomför nästa stora förändring. Den innebär att man i fortsättningen måste prenumerera för att kunna läsa merparten av artiklarna på sn.se.”

-Pettersson som skrev om denna betalvägg tidigare  undrar på vilket sätt det är en satsning på prenumeranterna? Som prenumerant kan du ju redan idag läsa tidningen på nätet!

På vilket sätt vinner prenumeranter på att SN ska ta betalt för webbmaterialet av icke prenumeranter!

Som det verkar är annars Carstorparns största problem sina till synes överstimulerade redaktionsmedlemmar. Eller vad ska man säga om att SN (20/8) över en halvsida och under vinjetten ”Sommarfrågan” ställer frågan ”Vad önskar du dig i julklapp?”.

”Snart är det också dags för sommartidningarna. I en kommande blogginlägg ska jag berätta vad du kommer att hitta i tidningen i sommar” skrev 99:an Carstorp på sin blogg den 24 maj och det är det senaste inlägget. Tre månader mina vänner, utan livstecken på chefredaktörens blogg och jag som brinner av nyfikenhet om sommarens SN.

Är karlfan död eller driver han och tidningen med folk eller är det bara ytterligare ett exempel på undermålig journalistik?

-Pettersson gissar att Nya SN som i grunden bara omdisponeras lite, nya färger, typsnitt osv. är en order från maktens boning i EK-huset där idag all redigering sker och det är naturligtvis enklare om redigering och layout är enhetlig inom koncernen, och då är det bara för den stackars  99:an att lyda order.


2 responses to “Nya SN – Carstorp luras

 • Zorro

  Det spelar ingen roll med en ny fasad, när innehållet är lika ruttet som tidigare.

  Gilla

 • domedagsmannen

  Kaptenen har beordrat besättningen att laga läckorna med silvertejp.
  Själv sitter han redan i livbåten på väg bort från katastrofen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: