Topp-politiker och kändisar islams nyttiga idioter


Palm i slöjaVeronica Palm, topp-politiker i Socialdemokraterna och ordförande för Stockholms Arbetarekommun, har twittrat en bild där hon bär slöja. Twitter och Instagram svämmar just nu över av kvinnor som deltar i hijabupproret. Av dessa är en hel del kändisar som vill visa att de stödjer rätten att bära slöja. Redan i går skrev Sanna Lundell på sin Twitter: ”I morrn bär jag givetvis hijab. Undrar bara rent praktisk hur jag gör för att få på den?”

Programledaren Gina Dirawi tipsar om instruktionsvideor på Youtube för de som har svårt att få på sig slöjan och lägger även upp en bild på sig själv i hijab. ”Kör lite irani style nu på kvälla. Är i Mellanöstern nu så blir inte riktigt samma effekt. But still, jag är med er!” skriver hon.

-Pettersson tycker ni ska läsa vad författaren och nobelpristagaren Mario Vargas Llosa skrev för några år sedan. Vargas Llosa beskriver nedan hur myndigheter och politiker fråntar de muslimska flickorna sin frihet.

Hijaben är inte ett stycke tyg, det är en symbol för förtryck och inget flickor sätter på sig frivilligt, speciellt inte åttaåriga småflickor.

Den muslimska slöjan är ett brohuvud inom demokratierna med vilket motståndare till det sekulära samhället försöker flytta fram sina juridiska och moraliska positioner och förhindra religionsfrihet och mänskliga rättigheter, och även jämlikhet mellan man och kvinna. Om demokratierna tillåter detta, kan det leda till självmord. Ty med samma argument, som man tillåter hiyab i skolorna, kan man också kräva, och som en del islamister har uppnått i några städer i Europa, att det skall finnas offentliga simhallar med skilda avdelningar för män och kvinnor, eftersom muslimska kvinnor finner det oanständigt att bada tillsammans med män. Och om vi försöker att respektera alla kulturer och seder….. Varför tillåter inte demokratin tvångsäktenskap och för att löpa linan ut könstympning av flickor, som utövas av många miljoner troende i Afrika och på andra håll i världen.

Mångkulturen utgår från ett falskt antagande, som måste tillbakavisas; att alla kulturer, av den enkla anledningen att de existerar, är jämlika och respektabla. Det är inte sant. Det finns en del kulturer, som är mera utvecklade och moderna än andra. Sanningen är också att det i de mest primitiva kulturerna finns vanor och seder, som har berikat mänskliga erfarenheter och lärdomar som andra har kunnat ta vara på, men det är också så, att i många kulturer finns det kvar fördomar och till och med barbariska och kriminella beteenden, som ingen demokrati kan tillåta utan att förneka sig själv och ta flera steg tillbaka på den långa vägen mot civilisation, som vi strävar efter.

Om de demokratiska länderna på något sätt vill hjälpa den muslimska religionen att gå igenom den sekularisationsprocess, som har tillåtit den katolska kyrkan att anpassa sig till en demokratisk kultur, så är det sämsta vi kan göra att ge upp de viktiga framsteg, som ett sekulärt och mera jämlikt samhälle inneburit, för att inte verka etnocentriska och fördomsfulla.

HRS


25 responses to “Topp-politiker och kändisar islams nyttiga idioter

 • Socialdemokraten Veronica Palm twittrar | Petterssons gör skillnad

  […] Topp-politiker och kändisar islams nyttiga idioter […]

  Gilla

 • Kurt

  Alla dessa Ali’s som spökar runt här hör hemma på livstid i en lunibin. Galna hunder det är vad de är. Och vi vet ju alla vad man gör med galna hundar när man ha fått tag i dem!

  Gilla

 • Ali1948

  Ulf. Jag har inte lagt mig i din frihet. Har aldrig hindrat dig eller någon annan att ta på /av sig något.

  Om du läser noga så sa jag ”snälla”.
  Hur ni ser ut spelar ibgen roll i sammanhanget. Det intresserar mig inte alls

  Gilla

 • Ali1948

  Kurt? Jag undrar vem det är som lurat dig o sagt att du är normal.

  Jag förstår att du inte gillade att jag ignorerat dina galna o respektlösa kommentarer. Därför försöker du nu visa att det är du som ignorerar mig.

  Tråkigt att se dig här. Du gör en naziblogg ännu mer nazistisk. Er kusin hitler kanske tycker om dig

  Gilla

 • Kurt

  Han är immun mot fakta och reson, som alla muslimer glider fakta och reson av dem som vatten på en gås.
  En som tycker att det är ingen big deal att man tortera människor på de sätt vi ha set video klipp på hör hemma på Sätter sluten anstalt. Han är sjuk det gå inte att tro att man kan resonera med honom eller hans gelikar, det är felet vi ha gjort i V. världen vi behandlade dem som friska människor när de i själva verket är mental och genetisk annorlunda en en vanlig Homo Sapiens.

  Gilla

 • Kurt

  Undra om Mona och alla andra pk kvinnor gå och skär av sina blygdläppar och klitoris som stöd och solidaritets tecken. utan bedövning på traditionell set. Med en gammal kärring mellan benen och wilkinson rakblad. och de krokar man använder för att dra i blygdläpparna och kroken som sätts i klitoris för att dra fram klitoris för att skära av den.

  Gilla

 • Stenbock

  Stannar åldersgränsen vid 80 år ja då jädrar,kan jag också ställa upp och visa min birmage offentligt !
  Vad gör man inte som en sista insats,för barnbarn och efterföljande …

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Ali:
  Har du inte lyssnat till P4:s nyheter ? Det var ju så att säga en familjär strid inom er egen krets ! Inte begär du väl,att vi även skall beblanda oss i era kulturyttringar ? Det börjar bli alltför många krav på oss.först rening i jord/lera och nu inblandning i era kvinnors ”klädvanor” 😉

  Gilla

 • islamskinfo

  Uuuuuulf. Neeeeeej. Det var en brutal ide. Låt inte oss se dig eller EM nakna. Det blir en pina för många.

  Så snällla. Inget sånt på stan. Många kommer att få mardrömmar ….

  Gilla

  • Stenbock

   Tvingas vi se åldrande män på dagtid,löpa fritt iklädda vita pyjamaser,mitt i torghandeln överlever nog vi pursvenskar, även ett festtåg med nudister ! Hellre detta naturliga än konstlade Pridefestivaler…För att inte förglömma era tältinklädda stackars kvinnor,som skrämmer våra barn…

   Gilla

 • Varg i Veum

  Nu väntar vi bara på att någon könsstympad kvinna blir misshandlad….

  Gilla

 • Kurt

  En skammens dag för Sverige, från att vakta om kvinnans rätt i samhället ha Sverige tagit idag farväl

  Gilla

 • Nisse

  Det är bra att Veronika Palm och Mona Salin visar sitt rätta ansikte Muslimsossar Just nu är dom SDs bästa valarbetare !!!!!!!!!

  Gilla

  • Stefan K

   Jag tycker att alla mejlar de fruntimmer ni ser i slöja och frågar varför de är så tysta när andra kvinnor misshandlas, våldtas och trakasseras, enbart för att de är blonda, svenska eller från andra grupper än muslimska.

   Börja med Malin Hagerström (Mp) som i SN visar sin solidaritet i detta fallet, men inte i andra.
   http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1880888
   Fråga henne om den tystnad som rådde när den gamla damen i Landskrona misshandlades till döds, när svenska småflickor gruppvåldtas av muslimska män eller när gamla damer rånas av utländska ligor.
   http://www.region.sormland.se/subpage.aspx?MenuID=65575&showmenuid=61423&leftimg=1

   Gilla

   • islamskinfo

    Ni är märkliga ni. Ni klagar inte alls på hatbrottet som är själva orsaken till denna kampanj. Hatbrottet där en manlig idiot attackerade en kvinna med slöja på. Mannen använde rätt mycket våld.

    Ni har tidigare gnällt över de hatbrott mot judar som bara var verbala. Men nu när det är våld verkar ni inte bry er. Framförallt för att det är hatbrott mot en muslimsk kvinna.

    Skäms på er

    Gilla

 • Peter Skoglund

  Att bära hijab ses i många västerländer som ett uttryck för samhällets eller familjens kvinnoförtryck.

  Tänk att vi har kommit så långt i Sverige , år 2013 , att nu ska vi visa vår solidaritet till dem som med hjälp av religion förtrycker kvinnor.

  Även kända namn som Miljöpartiets språkrör Åsa Romson valde i dag att ta på sig slöja.
  ” – Jag tycker att det är en viktig markering att protestera mot att kvinnor blir trakasserade och misshandlade för att man väljer att bära ett särskilt klädesplagg. ”

  Att folk blir misshandlade av olika anledningar i detta land , vet vi sen tidigare , så där gäller samma regler och lagar för att att gripa och dömma dessa skyldiga förövare.

  Utan inblandning av förtryckande religion.

  Eller att man efter varje misshandelsfall måste starta ett upprop , där man bara är intresserad av att synas och egotrippa sig själv i media , utan att tänka efter vad det är för nått jag ställer upp på och för………………

  Gilla

 • allemand

  Spökkärringar, hoppas de far till Blåkulla och blir kvar där.

  Gilla

 • Cathrin

  Äsch, låt dom spöka ut sej!
  Alltid retar det upp några till som sen lägger sin röst på rätt parti. 🙂
  Förövrigt kan jag rapportera att i vår hufvudstad var det inte fler hucklen än vanligt idag. Däremot har jag under sommaren noterat hur många invandrare det är som bär halssmycken i guld med små kors på.
  Är det en ny trend eller är de bara synliga just nu pga sommaren?

  Gilla

 • ossie

  Svenska kvinnor som blir trakasserade och misshandlade av blatte nidingar bryr dom sig minsann inte om och det är mycket vanligare. Jäkla hycklare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: