Minns Amira idag


Fem muslimska kvinnor vill göra denna dag till en minnenas dag, minnen över de muslimska kvinnor som trakasseras för sina huvudbonader.

Denna dag tycker jag vi ska minnas den 15-åriga egyptiska flickan Amira, som tog sitt eget liv när hennes egen far ville tvinga henne att bära hijab. Källa: al-Arabiya

Kanske vi också ska minnas Jordaniens drottning Rania, som 2003 kastade slöjan i en kampanj mot hedersmord. Källa: Aftonbladet

Varför inte minnas iranskan Azar Mahloujain, som i Sveriges Radio berättade att Irans religiösa ledare påtvingade kvinnor att bära slöja. Källa: SR

Detta är framför allt något att minnas för de politiker som idag gör billiga politiska poäng till stöd för muslimska kvinnor i huvudbonad.


3 responses to “Minns Amira idag

 • Pica pica

  Direkt när jag hörde anmälan från den gravida kvinnan blev jag misstänksam att det var en bluff. Hon finns med på bild på Exponerat. Där ringer också ”Ali” in och berättar att det var hennes egen man som gav henne stryk.

  Men det är intressant att se Sveriges politikers beredskap (blixtsnabb) när det gäller ”rätt” offer. Bära slöja i solidaritet föreslog jag min muslimska väninna men hennes blick tog nästan död på mig.

  Däremot ställde både manliga (?) och kvinnliga politiker upp och svalde betet direkt, bl a Åsa Romson och naturligtvis Gudrun Schyman. Jag skulle vilja se samma politiker gå ut och demonstrera varje gång en minderårig svensk flicka blir utsatt för en rå gruppvåldtäkt av muslimer.

  Gilla

 • Peter

  Bra skrivet!

  Håller helt med om att det också handlar om ”politiker som idag gör billiga politiska poäng till stöd för muslimska kvinnor i huvudbonad.” Som t.ex. denna:

  http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1880888

  När får vi se dessa godhetens apostlar och politiskt korrekta hycklare stödja alla svenska unga tjejer som utsätts för trakasserier, misshandel och våldtäkter av muslimska män? När får vi se ett stöd till alla svenska åldringar som utsätts för rån, stöld och misshandel av muslimska män?

  Jag räknar inte med något stöd alls från det feministiska kollektivet till svenska vita män som drabbas av liknande brott, det vore nog att önska för mycket, men vad sägs om svenska unga tjejer och våra äldre försvarslösa svenska damer? Räcker solidariteten så långt?

  Gilla

 • Ruben

  Den var dagens bästa Stefan, efter dagens spektakel, billiga politiska poäng är just vad de är ute efter. Det märks att valrörelsen startat så smått.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: