Kristet exodus från Mellanöstern


Kristna strömmar från Libanon. De var i majoritet för några decennier sedan, idag är de knappt en tredjedel av befolkningen. Hundratusentals kristna flyr från de sekteristiska striderna i Irak efter Saddam Husseins fall men flest kristna flyr från Egypten. Sedan 2011 har islamistiska attacker kört iväg mer än 100 000 kristna kopter ur landet.

Samuel Tadros’ bok, Fäderneslandet förlorare: den egyptiska och koptiska strävan efter modernisering, beskriver hur kopterna som är ursprungsbefolkningen i Nildeltat, barn av den gamla faraoniska civilisationen körs iväg. Tadros är en egyptisk kopt som invandrade till USA under 2009. Mest oroande är det dramatiska uppsvinget i antikristet våld från genomsnittliga muslimer som ofta har känt sina offer som grannar under hela livet. Kyrkor bränns, kristna har uteslutits från byarnas gemenskap och kopter har fängslats på grund av att de påstås häda Islam.

-Pettersson inser att det är ett nytt ”Exodus” på gång om ingen stoppar islamisterna, det tog dem c:a 20 år att tömma arabvärlden på judar och nu har de kommit en bra bit på väg att köra iväg de kristna. I Israel är de dock välkomna så räkna med fler bosättningar där.

Politikerna verkar inte bry sig, ända har vi segregerade områden i London, Bryssel och på fler ställen i Europa där islamska lagar gäller och där de hatar allt västerländskt utom bidragspengarna…Ägget med kompisar verkar tro att islam är en söndagsskola trots att de har facit.

Kristet ExodusChristianpost

 

 


3 responses to “Kristet exodus från Mellanöstern

 • Exodus för kristna | Petterssons gör skillnad

  […] Kristet exodus från Mellanöstern […]

  Gilla

 • Tarud

  Et dokument som ble skrevet av noen palestinske prester i Betlehem i 2009 blir markedsført av kirken i Norge. Dokumentet som blir kalt “Kairos dokumentet” eller ”Et sannhetens øyeblikk” er den vanlige palestinske propagandaen pakket inn i en religiøs drakt. Se her http://wp.me/pofyQ-bz

  Gilla

 • Ulf Lind

  Men till påsk knäcker vi ägget, så muslimnyfikenhetsgulan rinner ut, och korsfäster Barabas. Släpp jesus fri istället. Och förgör det islamska rövarpacket. Må militären lyckas i sin kamp, att bekämpa mursihopen. Så landet får lugn och ro igen. Men det är denna kamp det handlar om. Tyvärr snart, även här.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: